Завантаження ...
banner
banner

Росія готуєтеться збивати супутники ядерною зброєю: чи можливо це

Росія готуєтеться збивати супутники ядерною зброєю: чи можливо це фото

Країна-агресор Росія вже цього року може розгорнути в космосі ядерну зброю або макет боєголовки. Зараз Москва розробляє можливості для знищення супутників за допомогою ядерної зброї. 

Про це пише Bloomberg, посилаючись на поінформовані джерела. Зазначається, що Сполучені Штати Америки вже поінформували союзників про загрозу. 

Якщо РФ розмістить ядерну боєголовку на орбіті, вона порушить такими діями Договір про космос 1967 року. Його підписали США, Велика Британія і Радянський Союз. Він набув чинності 10 жовтня 1967 року. Станом на жовтень 2011 року 100 країн були державами-учасницями, а ще 26 підписали договір, але не завершили його ратифікацію.

"За поточними оцінками, Росія не планує підривати будь-яку орбітальну зброю. Однак існує ризик аварії, і ядерний вибух потенційно може зачепити близько третини супутників та завдати шкоди системам зв'язку на Землі", – кажуть джерела.

Співрозмовники ЗМІ зазначають, що зараз США та їхні союзники, зокрема Китай та Індія, намагаються відмовити Росію від розгортання ядерної зброї на орбіті.

"Це питання може бути обговорене міністрами закордонних справ G7 під час зустрічі в Італії в квітні", – додають вони. 

Читайте також: Угорщина відмовилась прийняти делегацію з США: що відомо

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: