Завантаження ...
banner
banner

Ігнат пояснив, чому авіація РФ "губить" бомби, не долітаючи до України

Ігнат пояснив, чому авіація РФ "губить" бомби, не долітаючи до України фото

Російські літаки часто "гублять" бомби ще на території РФ, не підлетівши до України. Також при пусках ракет з літаків Ту-95 снаряди падають у Каспійське море, де вже багато їх "плаває".

У цьому зокрема винна "криворукість" та помилки росіян, а також впливає нестача певних запчастин через запроваджені санкції. Про це розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат в інтерв'ю виданню "Укрінформ".

"Те, що не долітає, – це їхня криворукість, можливо, помилка, можливо, якісь інші фактори спричинили те, що бомба зійшла просто раніше, може, просто не хочеться підлітати ближче і ставати ціллю для нашої ППО", – сказав Ігнат.

Він також зазначив, що у Каспійському морі вже є багато таких "загублених" російських ракет, які просто не спрацювали.

"Ту-95 пускають ракети, і часто вони падають у Каспійське море. Там багато вже "плаває", мабуть, по морю тих ракет, які просто не спрацювали. Сподіваємося, що таких ракет буде все більше й більше. Можливо, через санкції, які частково впливають і вони недоотримують якісь запчастини, замінюють їх якимось іншими компонентами, можливо, це впливає", – пояснив речник.

Водночас Юрій Ігнат наголосив – те, що російські літаки "гублять" бомби зовсім не свідчить про зношеність ворожої авіації.

"Не варто сподіватися на те, що у них щось зноситься. Вони мають заводи, які можуть відновлювати та продовжувати ресурс старих літаків", – сказав речник.

Але ці авіаремонтні заводи під прицілом наших дронів, і ми вже бачимо, як в окупантів "підгорає" в різних місцях.

"Усі ж бачать, що безпілотники до Москви долітають. Очевидно, що цілі в Росії атакуються безпілотними системами українського виробництва. Ви бачите – підгорає то там, то там. І буде більше!", – пообіцяв речник.

Вас може зацікавити:Напад росії - це ще не війна, це лише пролог до неї - Віталій Портніков

Нагадаємо, 27 січня ФАБ-250 знайшли на хуторі Постників Корочанського району Бєлгородської області РФ. Місцевих мешканців вирішили не евакуювати. Цього ж дня таку ж бомбу знайшли в селі Стрілецьке Бєлгородського району, близько 150 мешканців у радіусі 500 м від місця НП владі довелося тимчасово евакуювати.

А 21 січня ФАБ-250 "загубилася" в районі хутора Іонівка Корочанського району Бєлгородської області. Бомбу виявили у водоймищі, вона частково пошкодила місцеву дамбу.

Також чергову бомбу 2 лютого російський літак загубив на окупованій Луганщині.ФАБ-500 знайшли в місті Зимогір'я – снаряд просто лежав на вулиці.

Вас може зацікавити:Росія готуєтеться збивати супутники ядерною зброєю: чи можливо це

Раніше ми овідомляли, що Поляки висипають українське зерно: що відбувається на кордоні з Польщею

Фот antikor.com.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: