Завантаження ...
banner
banner

Зеленський пояснив, чому звільнив Залужного

Зеленський пояснив, чому звільнив Залужного фото

Президент України Володимир Зеленський пояснив звільнення Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ необхідністю "перезавантаження" керівництва армії. Він вказав, що йдеться про "речі, які довго не змінювалися", але не уточнив, які саме.

Пише obozrevatel.com

Про це український лідер говорив в інтерв’ю американському каналу FoxNews. Там наголосили, що розмова записувалася в локації поблизу лінії фронту – буквально за 2,5 км від ворожих позицій.

Журналісти поцікавилися, чому в Україні змінили головнокомандувача та загалом ключове керівництво Збройних сил. Зеленський відповів, що це "перезавантаження, перебудова та зміна менеджменту" українського військового командування.

За його словами, тут ідеться не про "зміну курсу наших дій", а лише "про речі, які довго не змінювалися".

"Ми повинні бути швидшими, це означає, що ми маємо упускати всю бюрократію, яка в нас є. У нас немає іншого шансу. Ми повинні бути розумними, технологічно оснащеними і швидкими. Час – це гроші, а в нашому випадку це не гроші, а життя людей", – висловився Зеленський.

Журналісти згадали про вручення Героя України генералу Валерію Залужному й поцікавилися, чи означає ця нагорода, що він і "надалі підтримуватиме політику президента або, можливо, піде в опозицію". У відповідь Зеленський заявив, що "це вибір Залужного".

"Він захищав нашу націю і нашу країну. Я надав йому титул Героя України, бо я дуже вдячний йому за це", – сказав президент.

У цьому ж інтерв’ю Зеленський пояснив, чому США мають допомогти Україні виграти війну, а також вказав, коли може закінчитися війна.
 

Раніше ми повідомляли чому авіація РФ "губить" бомби, не долітаючи до України 


На фото Валерій Залужний та Володимир Зеленський / Фото: ТСН.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: