Завантаження ...
banner
banner

За останні два роки українці отримали понад 500 млн послуг від лікарів - Helsi

За останні два роки українці отримали понад 500 млн послуг від лікарів - Helsi фото

Протягом двох років через медичний сервіс лікарі надали майже 500 мільйонів послуг українцям, включно із прийомами, процедурами та діагностикою.

Про це свідчать дані Helsi. Найчастіше зверталися пацієнти до сімейних лікарів за консультаціями, електронними рецептами та направленнями.

Найбільш активно записувались до лікарів через додаток пацієнти Києва, Харкова, Львова, Запоріжжя та Одеси. В цих містах попит перевищив довоєнні показники.

Для медичної системи від початку повномасштабного вторгнення було важливим зробити швидкий доступ пацієнта до лікаря. Першим кроком був запуск платних термінових онлайн консультацій. Упродовж 15 хв пацієнт отримує відповіді на всі запитання щодо стану здоров’я і направлення до вузького спеціаліста. Якщо є часта потреба у ліках – можна отримати також електронний рецепт на антибіотики та інші рецептурні лікарські засоби. Вартість консультації становить 200 гривень і списується лише після успішно завершеного прийому.

Генеральний директор медичного сервісу Helsi, Євген Донець говорить, що попит на телемедицину з початку повномасштабного вторгнення почав зростати. “Але потрібно розуміти, що це не замінить класичну медицину. Це дуже гарне доповнення до медичних сервісів. Онлайн консультації стають частиною лікувального або діагностичного процесу. Телемедицина часто сприймається, як швидкий сервіс. І звісно, це не може бути безоплатним. Це ваша змога у короткий проміжок часу отримати експертну відповідь лікаря,”- пояснює Донець.

Термінові онлайн консультації допомогли українцям за кордоном, які не мали змоги поспілкуватися з україномовним лікарем. Найпопулярніші запити були з Польщі, Німеччини, Чехії та Італії.

Також абсолютним мастхевом для користувачів застоснку Helsi став новий платний сервіс Helsi Plan, який за 79 грн на місяць відкрив пацієнтам безліч додаткових корисних опцій:

  • можливість бачити розширений графік лікаря;
  • отримувати сповіщення про звільнення часу спеціаліста для прийому;
  • мати доступ до медичних даних всієї родини;
  • отримувати оперативну допомогу у вирішенні будь-яких рутинних та складних питань.

“Для тих, хто хоче мати власну медичну картку у смартфоні, а ще піклуватися про здоров’я своїх близьких та рідних, це чудова нагода за ціною однієї чашки кави на місяць. HelsiPlan - це розширення можливостей, наприклад, накопичування власних даних в системі. Ми сфокусувались на тому, щоб пацієнт став самостійним і почав турбуватися про своє здоров’я. Раджу всім встановити додаток, тому що є також і багато безплатних сервісів, які допоможуть покращити взаємодію з власним здоров'ям”, - пояснює Євген Донець.

Абсолютно всі користувачі Helsi побачили у себе в додатку новий безплатний цифровий сервіс – «Календар вакцинацій». Завдяки якому змогли швидко дізнатися про усі вакцинації, потрібні від народження і протягом життя. Календар розробили на основі Національного календаря профілактичних щеплень та рекомендованих.

Також протягом двох років велась активна робота щодо покращення контролю для пацієнтів їхніх медичних записів у додатку. Тепер кожен користувач Helsi одразу отримує сповіщення про заплановані та завершені прийоми у лікаря.

Функція «Поскаржитися на прийом»

Вважаючи прийом помилковим, пацієнт обирає функцію «поскаржитися». Далі – автоматично переходить до служби підтримки Helsi та залишає звернення, а Helsi контактує з медзакладом. Якщо лікар дійсно вніс прийом помилково – прийом має позначати таким, що не відбувся.

Благодійність

Разом із благодійним фондом “Антитіла”, Helsi зробили збір для посилення контрнаступу. Та зібрали 400 тисяч гривень на закупівлю 30 "пекельних пташок" дронів-камікадзе, щоб нищити окупантів. Раніше зібрали таку ж суму коштів на антидронові комплекси.

Ми об’єдналися з UNBROKEN, щоб зібрати кошти для створення нового дитячого реабілітаційного відділення у Львові, де будуть лікувати дітей з усієї України, які постраждали від російської агресії. Разом нам вдалось зібрати 280 тис. грн. Ці гроші спрямували на закупівлю обладнання для відділення дитячої реабілітації UNBROKEN Kids.

Довідка: Helsi — це електронна медична інформаційна система. Сервіс дозволяє пацієнтам швидко і зручно записуватись на прийом до лікаря, діагностику, аналізи, вакцинацію і замовляти медикаменти, а лікарням – брати участь у реформі системи охорони здоров'я для забезпечення рівного доступу до якісних медичних послуг для всіх громадян України. Користувачами мобільного додатку Helsi являються вже понад 6,5 млн людей. Системою користуються понад 1300 закладів охорони здоров’я і понад 50 000 лікарів по всій Україні.

Джерело: Helsi

Як повідомляв MYNIZHYN, 22 лютого ніжинка Анна Стельникович опублікувала у соцмережі пост: вона стала свідком того, як медпрацівники рятували життя людині напроти амбулаторії №9 по вул. Успенській. Авторка приклала до посту дві світлини.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: