Завантаження ...
banner
banner

Поліція Польщі прокоментувала затримання українського журналіста Михайла Ткача

Поліція Польщі прокоментувала затримання українського журналіста Михайла Ткача фото

У Польщі зробила заяву стосовно затримання українського журналіста Михайла Ткача разом з оператором неподалік від польського кордону. Там підтвердили, що чоловіків затримали для встановлення осіб та перевірки причин перебування на залізничному вузлі, - пише Обозреватель.

Про це повідомили на сайті польської поліції. Там зазначили, що після перевірки, журналіста та оператора відпустили і повернули їм всі документи та речі, однак щодо відзнятих відеоматеріалів не уточнювали.

Як зазначається, до поліції надійшло повідомлення від занепокоєного поляка щодо двох осіб, які дві доби перебували в автомобілі поруч з залізничним вузлом в Голашині, що біля кордону Польщі з Білоруссю. Чоловіки щось фотографували та використовували дрон.

"Беручи до уваги внутрішню безпеку країни та те, що залізничні колії, особливо в прикордонних воєводствах, є стратегічними з точки зору безпеки місцями, поліція втрутилася до вказаних осіб. Обидва чоловіки спілкувалися українською мовою, називаючись журналістами. У транспортному засобі були електронні пристрої, дрон і камери. Через мовний бар’єр та необхідність перевірки наданих документів було необхідно виконувати діяльність у підрозділі поліції", – йдеться у повідомленні поліції. 

Зазначається, що після перевірки документів, огляду вмісту багажу та складання відповідної документації чоловіки покинули відділок. Усі їхні документи та речі були їм повернуті і про пошкодження обладнання нібито ніхто не повідомляв. 

Нагадаємо, що в Польщі, поблизу кордону з Білоруссю, було затримано журналіста з "УП" Михайла Ткача. Він разом з оператором знімав матеріали щодо транзиту продукції між Польщею та Росією. Польські поліцейські вже відпустили їх, але частину знятого матеріалу видалили. Журналіст повідомив, що польські правоохоронці під'їхали до знімальної групи, і після короткого спілкування вони почали хапати камери та обшукувати журналістів. При цьому під час обшуку поліцейські пошкодили підзарядку акумуляторів.

Фото: Україна молода

Раніше ми писали: "Ціна" одного нардепа для України: сума вражає

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: