Завантаження ...
banner
banner

У Санкт-Петербурзі спалахнув криголам - що відомо

У Санкт-Петербурзі спалахнув криголам - що відомо фото

Вдень 29 лютого в російському Санкт-Петербурзі спалахнув криголам "Єрмак". Пожежа почалася в порту, розташованому в Кіровському районі.

Пише obozrevatel

У РФ вже встигли заявити, що пожежа могла початися нібито через зварювальні роботи. Про це пишуть пропагандистські Telegram-канали.

У російському МНС заявили, що повідомлення про спалах судна надійшло близько 11:30. При цьому у відомстві розповіли, що спочатку надійшла заявка про те, що нібито горить будівельне сміття.

Також там розповіли, що площа пожежі становила 20 кв. метрів. Попередньою причиною займання називають зварювальні роботи.

До ліквідації пожежі залучили 12 одиниць техніки та 46 осіб. При цьому у МНС РФ заявили, що постраждалих внаслідок пожежі немає. Водночас там уточнили, що до прибуття у порт екстрених служб 9 осіб самостійно залишили судно.

Пізніше стало відомо, що пожежа площею 20 кв. метрів виникла на першій палубі, але вогонь поширився далі. Тож пожежникам довелося гасити загорання на другій палубі площею 35 кв. метрів.

За інформацією росЗМІ, криголам "Єрмак" списаний і розбирається в одному з портів Санкт-Петербурга на запчастини. Профільне відомство перевіряє виконання законодавства про пожежну безпеку після того, як на першій палубі криголаму спалахнуло складське приміщення.

Криголам "Єрмак" збудували у Фінляндії у 1974 році. Вага судна складає 12,8 тис. тонн, а довжина 127,8 метрів. У 2023 році компанія "Росморпорт" оголосила тендер на демонтаж обладнання з корабля за 6,1 млн рублів та утилізацію за 174,7 млн рублів.

Нагадаємо, в ніч проти 17 лютого в російському Іжевську горів торговий центр, в якому окупанти облаштували виробництво безпілотних літальних апаратів. Водночас у МНС РФ заявили, що пожежа сталася у "виробничій будівлі".

Раніше повідомлялося, що в Анапі (Краснодарський край РФ) 13 лютого спалахнула масштабна пожежа в житловій багатоповерхівці на вулиці Об'їзній, 9. Площа загоряння перевищила 1000 квадратних метрів.

Раніше ми писали: Дочка Нємцова закликала Захід допомогти Україні через події в росії: подробиці

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: