Завантаження ...
banner
banner

Командувач Сухопутних військ Павлюк заявив, що Україна стабілізує лінію фронту

Командувач Сухопутних військ Павлюк заявив, що Україна стабілізує лінію фронту фото
Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк заявив, що Україна стабілізує лінію фронту та почне готуватися до контрнаступальних дій для перехоплення ініціативи.

Пише suspilne.media

Про це генерал-лейтенант повідомив у ефірі телемарафону "Єдині новини".

За словами Павлюка, ситуація на полі бою важка, але контрольована, Росія намагається якнайбільше окупувати українську територію й хоче зробити це до виборів президента РФ, які пройдуть у березні, тому на штурм кидається "все, що можливо і неможливо".

Командувач Сухопутних військ ЗСУ зазначив, що, згідно з оцінками вбитих і полонених, можна стверджувати, що росіяни кидають на фронт людей, яких щойно мобілізували — без жодної підготовки. Їм проводять лише невеликий інструктаж і кидають в бій. Все для того, щоб перехопити ініціативу.

"Наше завдання — стабілізувати лінію фронту, максимально знищити, що і робимо, та максимально зробити перегрупування для виводу частин, які вже потребують доукомплектування та відновлення, на полігони, щоб створити ударне угрупування й у поточному році провести контрударні дії. Нам це вдається, ситуація стабілізується", — підкреслив генерал-лейтенант.

Павлюк розповів, що нині залишилося ще декілька гарячих напрямків, де противник зосереджує свої максимально сили, що в нього є, — це Авдіївка, напрямок Часового Яру та напрямок Терни в бік Лиману.

"Там кожного дня проходять дуже важкі бої, але наші хлопці тримаються. Тримаються досить таки впевнено — втрати противника величезні. Я думаю, що ми стабілізуємо ситуацію найближчим часом і зробимо все для того, щоб підготовити війська для переходу в більш активні дії та перехопити ініціативу", — додав командувач Сухопутних військ ЗСУ.

13 лютого головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський оголосив, що Україна перейшла від наступальних дій до оборонної операції.

Раніше ми повідомляли про те, що Макрон пояснив заяву про відправку військових до України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: