Завантаження ...
banner
banner

Сфотографувалась з Шевченком 210 разів: жителька Тернопільщини встановила рекорд

Сфотографувалась з Шевченком 210 разів: жителька Тернопільщини встановила рекорд фото
Директорка ліцею №1 в Хоросткові на Тернопільщині Світлана Дячок встановила рекорд України до Дня народження Тараса Шевченка. До 210 річниці Кобзаря вона зробила 210 світлин біля його пам'ятників, — пише Суспільне.


Жінка розповіла Суспільному, що більшість фотографій стосуються Тернопільщини. Решта — Івано-Франківської, Львівської, Закарпатської, Чернівецької, Хмельницької, Київської та Одеської областей.


Світлини біля пам'ятників Шевченка. Фото: Світлана Дячок

"Ці знімки я зробила протягом останніх трьох років. Про рекорд спочатку не задумувалася, просто публікувала фото на своїй сторінці в соцмережі. Коли назбиралося десь з пів сотні, люди в коментарях підказали мені, що можна досягти рекорду. Тоді задалася ціллю, щоб до ювілейної 210 річниці зробити таку ж кількість світлин. І мені це вдалося".



Біля погруддя Кобзаря. Фото: Світлана Дячок

Світлана Дячок також працює вчителем української мови й літератури та зарубіжної літератури. Пише підручники з української літератури для учнів 5, 6 та 7 класів. Світлини з поїздок використовує для ознайомлення учнів з генієм українського народу.

"Цією темою навіть зацікавилися шевченкознавці. Такого рекорду ще не ставив ніхто. Коли подавала заявку, то демонструвала свої фото біля пам'ятників зі соцмереж. Потім все залила на гугл-диск. Хочу зробити з фотографіями колаж чи опублікувати їх у друкованих виданнях".


Вручення сертифіката про рекорд. Фото: Олена Гриців

За словами рекордсменки, пам'ятники та погруддя здебільшого є стандартними. У деяких місцях Шевченка увіковічнили більш креативно.

"Мені дуже сподобався пам'ятник у Микитинцях Івано-Франківської області. Також красивий монумент є в Ірпені на Київщині. На щастя, його під час обстрілів не дуже знищили. Після цього рекорду не зупинюся, буду колекціонувати такі світлини й надалі".

Рекорд Світлани Дячок зафіксували в Чорткові.

Фото: Суспільне

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: