Завантаження ...
banner
banner

«Книжка року-2023»: ніжинці Андрій Кокотюха та Олександр Михед серед найкращих

«Книжка року-2023»: ніжинці Андрій Кокотюха та Олександр Михед серед найкращих  фото
Ніжинці Андрій Кокотюха та Олександ Михед — одні з найкращих письменників за результатами рейтингу "Книга року-2023" у номінаціях "Жанрова література", "Література для школярів середніх класів та підлітків", "Публіцистика / сучасні мемуари". 

Про це повідомляє Bukvoid.

За всіма категоріями оцінювалося майже 700 видань (на третину більше, ніж торік). Опрацьовано 58 експертних анкет.


Номінація "Жанрова література"

У даній номінації четверте місце посіла робота ніжинського сучасного українського письменника-белетриста Андрія Кокотюхи "Таймер війни. Довга комендантська година".


Фото: Рейтинг номінації "Жанрова література". Джерело: Bukvoid


Фото: Андрій Кокотюха з книгою "Таймер війни. Довга комендантська година". Джерело: kokotuha.com

Ця книга — «Таймер війни» — новий цикл воєнно-пригодницьких трилерів від майстра жанру Андрія Кокотюхи.

"Останні дні лютого 2022 року — і перші дні масштабного російського вторгнення в Україну. Офіцер військової розвідки Влад Хмара виконує завдання під прикриттям охоронця житлового комплексу в стратегічно важливому районі Києва. Він змушений приховати правду про себе і від колег по роботі, і від нових товаришів по службі. Проте все міняється, коли Хмара дізнається: в обложеній ворогом столиці з’явився міжнародний терорист, російський диверсант на прізвисько Гюрза. На київських вулицях бої, в місто прориваються ворожі танки, летять російські ракети, раз по раз лунають сирени повітряної тривоги. Якщо в ці дні станеться великий теракт, це деморалізує оборонців.

Зірвати план Гюрзи може лише Хмара — міняти мисливця означає гаяти час. Полювання буде непростим: адже в спецслужбах є «кроти», Владова кохана в окупації під Києвом, до теракту менше доби, а де і коли нападе Гюрза — невідомо. Для ліквідації диверсантів у Києві вводять довгу комендантську годину. Таймер війни ввімкнено, зворотний відлік розпочато…", — пише автор.


Номінація "Література для школярів середніх класів та підлітків"

У даній номінації одне з найкращих місць має пригодницька повість "Потаємні двері" ніжинського письменника-белетриста Андрія Кокотюхи.


Фото: Рейтинг номінації "Література для школярів середніх класів та підлітків". Джерело: Bukvoid


Фото: "Потаємні двері" Андрій Кокотюха

"«Потаємні двері» — нова пригодницька і трішки фантастична повість популярного і найщедрішого на нові книги українського письменника Андрія Кокотюхи. Це захоплива й пізнавальна мандрівка в часі, яка до­­­водить: спливають дні, біжать роки, міняються століття, але ворог для українців лишається незмінним. І цього ворога можна й треба перема­гати не числом, а вмінням. Доведено безстрашним паном Кабанюком…", — зазначає автор.


Номінація "Публіцистика / сучасні мемуари"

У даній номінації третє місце посів уродженець Ніжина, український письменник, культуролог Олександр Михед з книгою "Позивний для Йова. Хроніки вторгнення".


Фото: Рейтинг номінації "Публіцистика / сучасні мемуари". Джерело: Bukvoid


Фото: "Позивний для Йова. Хроніки вторгнення" Олександр Михед


"Олександр Михед почав писати книжку «Позивний для Йова» у перший день широкомасштабного вторгнення, що трапилося на восьмому році російсько-­української війни. Автор працював над книжкою протягом тринадцяти місяців, писав про те, що пережив разом із дружиною, про своїх батьків, які майже три тижні були в Бучі під час окупації. Про те, як змінюємося ми, як наша повсякденна мова стає мовою війни, колись звичні й важливі речі — ​болючими тригерами, а певні відчуття та емоції — ​такими, які хочеться забути, але й водночас запам’ятати назавжди.

Ця книжка не є винятково рефлексією автора, радше навпаки: він зібрав й виклав думки і переживання багатьох українців протягом першого року вторгнення. Україн­ці, як і колись старозавітний Йов, нині проживають жахливі втрати. Як ми втрачаємо найрідніших друзів і домівки? Як змінюються українські діти і яку постпам’ять матиме наступне покоління? Врешті — ​хто кожен із нас у цій війні?", - зазначає Видавництво Старого Лева.

Вітаємо наших авторів та бажаємо подальших успіхів у творчій діяльності.

Як повідомляв MYNIZHYN, Ніжинці Тетяна Винник та Андрій Кокотюха серед найкращих авторів дитячих видань 2023 (Фото)
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: