Завантаження ...
banner
banner

У Росії після "виборів" Путіна вирішили збільшити армію: що відомо

У Росії після "виборів" Путіна вирішили збільшити армію: що відомо фото

У Росії після перепризначення на посаду президента Володимира Путіна заявили про плани щодо збільшення російської армії. У державі-агресорці оголосили про створення "армійського корпусу, мотострілецької дивізії, "Дніпровської річкової флотилії" та бригади річкових катерів".

Про це заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу. Політ фантазії окупантів розкинувся ще далі: до кінця року вони обіцяють сформувати дві загальновійськові армії та три десятки з'єднань.

Пише Обозреватель

З виступом на тему "посилення російської армії" Шойгу "гастролював" на засіданні колегії МО РФ. Присутніх він вражав розповіддю про досягнення російської влади у "поступальному розвитку збройних сил та підвищення бойових можливостей Росії".

"Відповідно до рішення верховного головнокомандувача триває поступальний розвиток збройних сил Росії та підвищення її бойових можливостей. Сформовано армійський корпус, мотострілецьку дивізію, Дніпровську річкову флотилію та бригаду річкових катерів флотилії", – відрапортував глава "оборонного" відомства держави-агресорки.

Ба більше: у фантазіях Шойгу до кінця року російська армія збільшиться на десятки нових з'єднань.

"До кінця року планується сформувати дві загальновійськові армії і тридцять з'єднань, у тому числі чотирнадцять дивізій і шістнадцять бригад. Продовжимо вдосконалення бойового чисельного складу російської армії відповідно до загроз для військової безпеки країни, що виникають", – заявив міністр оборони РФ.

Як і де, при тому, що щодня на полях битв в Україні  назовсім чи тимчасово вибувають близько тисячі російських окупантів, Путін із Шойгу наберуть нове "м'ясо" для наповнення обіцяних "тридцяти з'єднань і двох армій", останній не уточнив.

Вас може зацікавити: У Білорусі заарештували пастора: він закликав молитися за Україну

Згідно з публікаціями у російських пропагандистських ЗМІ, чисельність бригад у російській армії становить від 1 до 4 тис. військовослужбовців. У дивізію ж входять від 4,5 до 22 тисяч солдатів. А загальновійськова армія в Росії складається з 2-10 дивізій різних родів військ, чисельність особового складу у ній варіюється від 200 тис. до 1 мільйона чоловік.

Тож, схоже, росіянам, які радо йшли на виборчі дільниці 15-17 березня, час збирати речі і чекати на нову "мобілізацію".

Тим часом, воїни Сил оборони України також працюють над "вдосконаленням бойового чисельного складу російської армії". Лише за 19 березня на лінії фронту захисники відмінусували близько 700 окупантів та десятки одиниць техніки. Загальні втрати ворога живою силою з початку повномасштабного вторгнення на ранок 20 березня перевищили 433 тисячі.

Лише за останні чотири місяці боїв під Авдіївкою ворог втратив понад 45 000 тис. військових. А це – щонайменше 11 бригад або щонайменше дві дивізії – згідно з даними щодо максимальної чисельності цих формувань у сучасних ЗС РФ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: