Завантаження ...
banner
banner

Ми не збираємося ні в кого питати, що атакувати на території Росії — Олексій Данілов

Ми не збираємося ні в кого питати, що атакувати на території Росії — Олексій Данілов фото

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна ні в кого не питатиме порад стосовно знищення законних військових цілей на території держави-терориста Росії. Ми продовжимо знищувати росіян скрізь, "де знайдемо", — пише Обозреватель.

У такий спосіб чиновник прокоментував статтю Financial Times, в якій йшлося про те, що нібито адміністрація США закликала Україну припинити удари по російських НПЗ. Свою позицію Данілов озвучив під час 16-го щорічного Київського Безпекового Форуму 22 березня.


Фото: Олексій Данілов. Джерело: Радіо Свобода

"Стосовно нашої війни, ми не збираємося ні в кого питати, що атакувати на території Росії", – зазначив секретар РНБО.

Він наголосив, що Україна продовжуватиме нищити росіян "там, де знаходитиме" і "ні в кого не питатиме дозволу".

Нагадаємо, у статті FT йшлося про те, що американські високопосадовці начебто побоюються, що атаки на російські НПЗ можуть призвести до підвищення цін на пальне, зокрема у США. Публікація вийшла 22 березня – саме у день, коли Росія здійснила наймасованішу атаку на енергооб'єкти України за останній час.

Такоє відомо, що:

– У Білому Домі не підтвердили та не спростували інформацію про те, що нібито США зверталися до українських спецслужб з вимогою припинити удари по російських нафтопереробних заводах. Проте у Байдена натякнули, що взагалі негативно ставляться до таких ударів.

– В американському Інституті вивчення війни дійшли висновку, що серія атак українських БПЛА на НПЗ Росії могла вивести з ладу до 11% загальних потужностей РФ.

Як повідомляв MYNIZHYN, у Росії після перепризначення на посаду президента Володимира Путіна заявили про плани щодо збільшення російської армії. У державі-агресорці оголосили про створення "армійського корпусу, мотострілецької дивізії, "Дніпровської річкової флотилії" та бригади річкових катерів".
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: