Завантаження ...
banner
banner

До України прибула голова Національної асамблеї Франції

До України прибула голова Національної асамблеї Франції фото

Голова Національної асамблеї Франції Яель Браун-Піве вранці 28 березня прибула до Києва. Метою візиту вона назвала підтримку українського народу французьким парламентом.

Пише Обозреватель

Про це вона повідомила в соцмережі X. Вона також опублікувала фото зі столичного залізничного вокзалу, де французьку делегацію зустрів речник Верховної Ради Руслан Стефанчук.

"Приємне прибуття в Україну разом із Валері Рабо, Томасом Гассільюдом і Бенджаміном Хаддадом, щоб підтвердити підтримку Національною асамблеєю українського народу. Дякую, дорогий Руслане Стефанчуку, за теплий прийом!" – написала вона.

Своєю чергою Стефанчук висловив подяку Франції за підтримку України та, зокрема, французькому парламенту за підтримку підписаної угоди про гарантії безпеки між країнами.

"Обговорили співпрацю в оборонній сфері. Зазначив, що розраховую на подальше постачання озброєння та військової техніки, а також на започаткування довгострокових проектів із французькими компаніями оборонно-промислового комплексу. Оборонним потребам України приділив особливу увагу", – цитує спікера Ради пресслужба українського парламенту.

За словами Стефанчука, насамперед ідеться про захист українського неба й додаткові системи ППО, далекобійні ракети, авіаційну підтримку України та посилення спроможностей тактичної авіації.

Крім того, він подякував Парижу за рішення щодо замороження активів РФ та зазначив, що наразі важливо знайти правовий механізм для спрямування цих активів на відновлення України та відшкодування збитків.

Вас може зацікавити: Макрон пояснив заяву про відправку військових до України

На фото: Яель Брон-Піве в Київ разом із французькою делегацією
фото: Брон-Піве/соцмережі Х

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: