Завантаження ...
banner
banner

"Україна краще знає": міністр оборони США Ллойд Остін про удари по російських НПЗ

"Україна краще знає": міністр оборони США Ллойд Остін про удари по російських НПЗ фото

Міністр оборони США Ллойд Остін висловився щодо ударів України по нафтопереробних заводах Росії. Він вважає, що такі удари несуть ризики впливу на світові енергетичні ринки, — пише Обозреватель.

Однак попри все, на думку глави Пентагона, "Україна краще знає", ураження яких цілей буде найефективнішим для досягнення поточних тактичних та оперативних завдань, що стоять перед українським військом. Відповідні заяви глави Пентагону прозвучали 9 квітня на засіданні сенатського комітету зі збройних сил.

Як зазначає видання Bloomberg, о Сили оборони України останнім часом все частіше вдавалися до завдання ударів углиб російської території. Цілями були зокрема НПЗ. Таким чином українці намагалися перешкодити постачанню палива для окупаційної армії, а також скоротити доходи Москви від експорту.

І у ході засідання сенатського комітету зі збройних сил сенатор-республіканець Том Коттон адресував Остіну запитання щодо опублікованих у ЗМІ нещодавно повідомлень щодо "рекомендацій" Україні від Білого дому не атакувати російські НПЗ.

"Чому адміністрація Байдена перешкоджає Україні здійснювати одні з найефективніших атак на військові можливості Росії?" – поцікавився він.

Остін взаємозв'язок між українськими ударами по російських НПЗ та ситуацією на світових енергетичних ринках підтвердив. Однак право вирішувати, коли і по чому завдавати ударів, на його думку, залишається за Україною.

"Безумовно, ці атаки можуть мати додатковий ефект із погляду глобальної енергетичної ситуації. Але, чесно кажучи, я вважаю, що Україна краще знає, переслідуючи свої тактичні й оперативні цілі, що може безпосередньо вплинути на перебіг поточної боротьби", – зазначив Остін.

Том Коттон на заяву глави Пентагона відповів звинуваченням адміністрації Байдена в тому, що вона перешкоджає ефективним українським діям із політичних причин.

"Мені здається, що адміністрація Байдена не хоче, щоб ціни на бензин зросли в рік виборів", – поділився своїм припущенням сенатор.

Водночас Остін повторив заклик до Палати представників схвалити додаткову військову підтримку Києву. Він наголосив, що така допомога також забезпечує робочі місця американцям за рахунок збільшення оборонного виробництва США.

MYNIZHYN раніше повідомляв, що колишній секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна ні в кого не питатиме порад стосовно знищення законних військових цілей на території держави-терориста Росії. Ми продовжимо знищувати росіян скрізь, "де знайдемо".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: