Завантаження ...
banner

США готують нову партію зброї та техніки для ЗСУ

США готують нову партію зброї та техніки для ЗСУ фото

Cполучені Штати Америки готують до відправки нову партію зброї та військової техніки для Збройних сил України.

Пише Уніан

"Ми також працюємо над черговим пакетом невідкладно необхідної допомоги Україні", - заявила на брифінгу речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

Вона не уточнювала, що саме увійде до нового пакету. Водночас, за словами Карін, США намагаються надати допомогу українським захисникам у Харківській області, оскільки там "українські сили ведуть запеклі бої".

Як додала речниця Білого дому, окупаційні війська почали спробу наступу у Харківській області та можуть незабаром активізувати темпи наступальних операцій там. На її думку, країна-агресор робить це для того, щоб створити "неглибоку буферну зону вздовж українського кордону".

"І ми тісно координували дії з Україною, щоб допомогти їй підготуватись", - підсумувала Жан-П'єр.

Війна в Україні - допомога США

Днями радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що найближчим часом Сполучені Штати Америки оголосять про надання нового пакету військової допомоги Україні. 

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен оголосив, що США виділяють 2 мільярди доларів на зовнішнє військове фінансування України.

За його словами, військова підтримка з першого пакету нової додаткової допомоги загальним обсягом у 60 млрд доларів вже на шляху до України. Також, Блінкен запевнив, дещо в Україну вже доставили.

Головне фото: США відправлять в Україну зброю та техніку / фото twitter.com/DeptofDefense

Вас також можуть зацікавити новини:

Міністр оборони США Ллойд Остін висловився щодо ударів України по нафтопереробних заводах Росії. Він вважає, що такі удари несуть ризики впливу на світові енергетичні ринки.

"Постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру" — Сіярто розкритикував допомогу від США Україні

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: