Завантаження ...

Україна веде переговори з ЄС щодо повернення чоловіків, котрі незаконно виїхали за межі країни

Україна веде переговори з ЄС щодо повернення чоловіків, котрі незаконно виїхали за межі країни фото

Україна веде переговори з країнами ЄС щодо повернення чоловіків, які виїхали незаконно, щоб уникнути мобілізації. Наразі держави Європи здебільшого не планують подібних заходів, — пише OBOZ.

Питання прокоментував міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв'ю "Радіо Свобода". Він повідомив, що щодня правоохоронці затримують десятки людей, які мають намір нелегально перетнути кордон, але не всі є ухилянтами.

Журналістка запитала про конкретну цифру з початку повномасштабної війни. Міністр відповів, що така статистика є, але вона закрита й реальний стан справ не відображає.

Водночас на припущення журналістки щодо "десятків тисяч" чоловіків Клименко сказав – це "завищена цифра".


Фото: Ігор Клименко. Джерело: Скришот з відео

"Ми ведемо консультації з нашими колегами з Європейського Союзу. Звичайно, що кожна країна Євросоюзу діє за законами і за правилами Єврокомісії. Тому ці переговори будуть тривати і надалі щодо можливого повернення наших громадян, якщо вони нелегально перетнули кордон", – заявив керівник МВС.

Як повідомляв MYNIZHYN, поліцейські Ніжинщини встановили, що 31-річний місцевий мешканець періодично збуває охочим землякам психотропні речовини власного виготовлення. Чоловіка затримали під час особистої зустрічі з клієнтом.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: