Завантаження ...
banner

Весілля за 1 млн $: СБУ затримала скандального експрокурора Ростислава Ільницького

Весілля за 1 млн $: СБУ затримала скандального експрокурора Ростислава Ільницького фото

Співробітники СБУ затримали експрокурора Ростислава Ільницького, який став відомим своїм розкішним дводенним весіллям поблизу Львова з експрацівницею ДБР Роксоланою Москвою.Заарештували також його тещу, адвокатку Богдану Москву.

Про це повідомили українські ЗМІ з посиланням на власні джерела. Зазначається, що затримання обох осіб відбулося під час документування правоохоронцями отримання неправомірної вигоди за допомогу в ухиленні від мобілізації.

Як йдеться в матеріалі, адвокатка Москва отримала хабар у розмірі 3500 доларів за вплив на співробітників ТЦК та СП Львівщини. Службові особи ухвалювали рішення щодо оновлення військово-облікових даних та одержання QR-коду двома військовозобов’язаними, а також надання одному з них відстрочки від призову за мобілізацією.

Після отримання коштів у п'ятницю, 5 липня, СБУ затримала Москву, повідомило ЗМІ. Після цього в її будинку провели обшук і виявили на горищі експрокурора та зятя адвокатки Ростислава Ільницького, який перебував у розшуку з грудня 2023 року.

Наразі, за даними журналістів, правоохоронці проводять невідкладні слідчі та процесуальні дії, а також встановлюють інших можливих учасників злочину.

Нагадаємо, Ростислав Ільницький та Богдана Москва стали відомі після того, як відсвяткували пишне весілля експрокурора та дочки адвокатки, експрацівниці ДБР Роксолани Москви у жовтні 2023 року. Розкішний бенкет, який справили в п'ятизірковому комплексі Emily Resort у розпал війни, обурив громадськість.


Фото: Молодята. Джерело: Кадр з відео


Фото: Весілля Ростислава Ільницького та Роксолани Москви. Джерело: Кадр з відео

Лише двометровий весільний торт, за оцінками кондитерів, коштував близько 100 тисяч грн. Розважали наречених та їхніх гостей зіркові виконавці Олександр Пономарьов, Ольга Полякова, гурт "Дзвони сонця", а ведучим свята був Григорій Решетнік.4


Фото: Торт з весілля Ростислава Ільницького. Джерело: Скриншот з відео

У мережі весілля назвали "бенкетом у чуму". Українці писали, що такому весіллю можуть позаздрити навіть зірки Голлівуду, і настільки пишне святкування у розпал війни з РФ недоречне.

Ростислав Ільницький 2019 року був у Радехові заступником місцевого прокурора. За кілька місяців до весілля за власним бажанням звільнився з прокуратури Печерського району Києва.

Згодом у Львові представники ТЦК та СП намагалися вручити повістку експрокурору Ільницькому, однак віддати йому документ особисто військовим так і не вдалося. Вони не змогли знайти Ільницького за жодною з адрес, тому повістку лишили у поштовій скриньці за адресою проживання.

У грудні 2023 року Яворівський відділ поліції оголосив у розшук колишнього прокурора Ільницького за підозрою в підробленні документів, а саме за трьома пунктами статті 358 Кримінального кодексу:

– ч.1– Підроблення посвідчення або офіційного документа, який виданий або засвідчений підприємством, установою, організацією, громадянином-підприємцем, нотаріусом, державним реєстратором.

Вас може зацікавити:Росія заганяє в окупаційні війська "добровольців" із різних країн: як вони воюють в Україні та чому спалахнув скандал
Вас може зацікавити:Стилістка Кейт Міддлтон отримала підвищення. Який вигляд має Наташа Арчер, яку називають "правою рукою" принцеси Уельської

– ч.3 – Дії, передбачені першим або другим пунктом цієї статті, вчинені повторно або за попередньою змовою групи осіб.

– ч.4 – Використання завідомо підробленого документа.


Фото: Експрокурор у розшуку. Джерело: wanted.mvs.gov.ua


Фото: Експрокурор у розшуку. Джерело: wanted.mvs.gov.ua

Як повідомляв MYNIZHYN

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: