Завантаження ...
banner

Наступ росіян з півночі цілком реальний — Буданов

Наступ росіян з півночі цілком реальний — Буданов фото

Загроза наступу російських військ з півночі існує, і вона цілком реальна. Тенденція – на загострення, тому ігнорувати проблему не можна, пише Обозреватель.

Про це в інтерв'ю виданню NV розповів керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов. Ба більше, він зауважив, що наступ з півночі вже триває, однак не уточнив, на Сумщині чи Чернігівщині, щоб "не провокувати паніку".

"Розумієте, це така для мене трохи анекдотична ситуація. Бо коли всі два роки кричали, що зараз із півночі буде атака, ми казали, що цього не буде. Нічого не було. У той момент, коли ми сказали, що зараз буде атака з півночі, всі одразу – а може, не буде?" – зазначив очільник ГУР.

Буданов додав, що проблеми є, і вони загострюються. Очільник розвідки переконаний, що катастрофи не буде, але ігнорувати їх не вийде.

"Я вже казав комусь із західної преси: хороших новин у мене в цьому році багато не буде, на жаль", – каже Буданов.

Нагадаємо, ексзаступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Романенко повідомив, що російська окупаційна армія планує значне збільшення чисельності. Для наступу на Київ або відкриття нового фронту цих сил буде недостатньо, але ворог може спробувати розширити наявні позиції.

"Росіяни, ймовірно, формують армію чи навіть дві на 14 дивізій, 16 бригад. Вони готують особовий склад, цього року планують набрати 300-400 тисяч, із 1 квітня до 150 тисяч призивають на строкову службу", – повідомив він.

У червні Буданов, коментуючи перебіг подій на фронті, заявив, що ситуація є складною. Однак глобальних негативних наслідків не передбачається. За його словами, ситуація для Сил оборони на полі бою залишатиметься такою щонайменше місяць.

Як повідомляв MYNIZHYN, у Чернігівській області на будівництво 55 оборонних споруд витратять майже 1,3 мільярда гривень. Дані про закупівлі на таку суму оприлюднені на майданчику електронних закупівель Prozorro

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: