Завантаження ...
banner

На Чернігівщині збудують оборонних фортифікацій на 1,3 млрд гривень: дані Prozorro

На Чернігівщині збудують оборонних фортифікацій на 1,3 млрд гривень: дані Prozorro фото

У Чернігівській області на будівництво 55 оборонних споруд витратять майже 1,3 мільярда гривень. Дані про закупівлі на таку суму оприлюднені на майданчику електронних закупівель Prozorro, — пише Суспільне Чернігів.

Замовником робіт є управління капітального будівництва Чернігівської ОДА. Усі договори уклали з учасником, ім'я якого є засекреченим, лише вказано, що це оборонний постачальник. Закупівлі проводили без використання електронної системи.

Загалом, згідно з даними Prozorro, у 2024 році управління капітального будівництва вже уклало 55 договорів: 17 договорів на зведення взводних опорних пунктів та 38 на улаштування невибухових загороджень. Загальна вартість робіт — 1 мільярд 285 мільйонів 396 тисяч 972 гривні.

У коментарі Суспільному начальник управління капітального будівництва Ярослав Слєсаренко повідомив, що також продовжуються роботи по договорах, які були укладені та на які було фінансування у 2023 році. Мова про зведення дев'ятьох взводних опорних пунктів. На них торік виділили 363 мільйони гривень, з яких встигли освоїти 216 мільйонів.

"Залишок ми повернули до держбюджету, потім залишок був довиділений", — сказав він.


Фото: Ярослав Слєсаренко. Джерело: Департамент економічного розвитку Чернігівської ОДА

Як повідомляв MYNIZHYN, на Чернігівщині на будівництво фортифікаційних споруд з державного бюджету виділили 804 мільйони гривень. Ця сума складає половину від загальної потреби, оскільки на будівництво необхідно понад 1,5 мільярда гривень

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: