Завантаження ...
banner

Після 16 липня може побільшати військових патрулів на вулицях: з чим це пов'язано

Після 16 липня може побільшати військових патрулів на вулицях: з чим це пов'язано фото

16 липня в Україні спливає термін, коли всі військовозобов'язані громадяни мають оновити свої облікові дані. Зважаючи на це, після цього числа на вулицях населених пунктів може збільшитися кількість військових патрулів: у громадян продовжуватимуть перевіряти військово-облікові документи, пише OBOZ.

Про це в інтерв'ю "Телеграфу" розповів речник Полтавського ТЦК та СП майор Роман Істомін.

Офіцер не виключає, що після 16 липня кількість військових патрулів у містах може навіть збільшитись. Тому Істомін попередив, що українці мають бути завжди готовими до перевірок документів.

Також він нагадав, що перевірка військово-облікових документів стосується, зокрема, компетенції поліції. При цьому офіцер наголосив, що ніхто не скасовував правил військового обліку, які існували до повномасштабної війни.

"Ці 60 днів, протягом яких потрібно було актуалізувати дані, це додатковий час, наданий кожному для того, щоб вони могли поновити свої військово-облікові документи", – сказав Істомін.

Зазначимо, що 16 липня – останній термін, коли військовозобов'язані можуть оновити свої військово-облікові дані. Після 16 липня їм загрожуватиме штраф у розмірі від 17 до 25,5 тисяч гривень. Щоб уникнути штрафу, військовозобов'язаний громадянин повинен надати документальне або інше підтвердження того, що він не міг оновити свої дані протягом відведених законом 60 днів.

Як повідомляв MYNIZHYN, "Загроза наступу російських військ з півночі існує, і вона цілком реальна. Тенденція – на загострення, тому ігнорувати проблему не можна", таку заяву зробив очільник ГУР України Кирило Буданов.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: