Завантаження ...
banner

Обірвався трос на канатній дорозі через Дніпро: у Києві водолази шукають людину

Обірвався трос на канатній дорозі через Дніпро: у Києві водолази шукають людину фото

Удень 21 липня в Києві обірвалася канатна дорога через Дніпро, яка знаходиться біля Пішохідного мосту. За словами речника столичного ДСНС, "ймовірно загинув хлопець 20 років".

Про це повідомляють кореспонденти Суспільного.

Жінки, які в цей момент перебували на Пішохідному мосту, спостерігали, як люди спускалися канатною дорогою, проте згодом обірвався трос.

"Десь посередині на наших очах обривається трос і людина впала у воду. Вона намагалася виринати з-під води, але ж на ній було екіпірування", — говорять свідки події.

Фото: Кияни витягають трос канатної дороги, який обірвався та впав у Дніпро, 21 липня 2024. Джерело: Cуспільне


Фото: Обірваний трос канатної дороги в Києві, 21 липня 2024. Джерело: Cуспільне/Анна Сергієць

Також очевидцями стали Олександр з Христиною, які в цей момент каталися на самокатах вздовж Дніпра. Одразу з мосту їм почали кричати, аби тягнули цей трос.

"Він був доволі важкий. Разом з іншими десь через 15-20 хвилин витягнули його, але без людини. Потім поліція попросила, щоб ми показали орієнтовне місце падіння. Як ми зрозуміли, першим спустився хлопець, а його брат їхав позаду і це його розшукують", — розповідають вони.


Фото: Поліцейський катер біля Пішохідного мосту в Києві, 21 липня 2024. Джерело: Поліція Києва

За словами нашого кореспондента, кияни допомагали витягнути трос із річки. Рух транспорту на Набережному шосе був ускладнений, повідомляли патрульні.

Станом на 16:00, рятувальники обстежили 2,5 тисячі км² акваторії дна річки. На місці працюють п'ять водолазів та один катер.

"Організували підвоз балонів із повітрям, щоб рятувальники не зупинялися і продовжували пошуки. Ймовірно, це міг бути хлопець 20 років", — сказав речник столичного ДСНС.


Фото: Водолази працюють біля місця, де обірвався трос канатної дороги та впав у Дніпро, Київ, 21 липня 2024. Джерело: Cуспільне/Анна Сергієць

Співробітники роуп-джампінгу з Пішохідного мосту розповіли нашому кореспонденту, що обірвався трос канатної дороги.

"Це обірвався металевий трос, який натягнутий поруч, не наш. Проте ми сьогодні вже не працюватимемо", — сказали працівники.

Спочатку в КМДА зазначали, що рятувальники шукають дівчину, яка впала у Дніпро через обрив тросу атракціону. Проте згодом уточнили, що там знаходився хлопець "орієнтовно до 30 років".

"Місто вимагатиме від правоохоронців ретельного розслідування як самої надзвичайної ситуації, так і діяльності компанії, що експлуатує атракціон", — йдеться в повідомленні.

Реакція правоохоронців

Поліція вже розпочала кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу:

  • порушення правил безпеки особою, яка зобов'язана їх дотримувати, якщо це порушення створило загрозу загибелі людей — ч. 2. ст. 272 ККУ;
  • службова недбалість, що спричинила загибель людини — ч. 3 ст. 367 ККУ.


Фото: Правоохоронці біля атракціону, на якому обірвався трос, 21 липня 2024. Джерело: Поліція Києва

Київська міська прокуратура ще в 2021 році намагалася зупинити роботу атракціону. Прокурори просили визнати незаконним та скасувати розпорядження КМДА, в якому переможцем інвестиційного конкурсу визнали "компанію без досвіду з реалізації подібних проєктів та досвіду експлуатації атракціонів подібного типу".

Зазначається, що тоді суди та відповідачі в особі столичних посадовців не погодились, що канатна дорога через Дніпро належить до атракціонів підвищеної небезпеки.

"На момент проведення інвестиційного конкурсу та судового розгляду проєктна та технічна документація щодо атракціону не були розроблені", — йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зауважують, що "нікого з посадовців КМДА, які проводили конкурс на визначення переможця, до трагічного випадку це не турбувало".

Як повідомляв MYNIZHYN, житель Ніжина Євген Ткаченко, котрий зараз працює і проживає у Києві, нещодавно «завис» просто неба на одній зі столичних каруселей під час відключення світла.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: