Завантаження ...
banner

Вам відмовлять у праві на відстрочку від мобілізації: повний список

Вам відмовлять у праві на відстрочку від мобілізації: повний список фото

В Україні триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на військову службу. Вже за кілька днів деякі українці можуть втратити право на відстрочку від мобілізації, пише OBOZ.ua.

Відстрочення від мобілізації більше не доступне для 10 категорій громадян. OBOZ.UA з'ясував, у яких випадках чоловіки можуть втратити вже відстрочку.

Згідно з чинним законом №3633-IX деякі військовозобов'язані громадяни України не зможуть отримати відстрочку від мобілізації з 1 серпня 2024 року.

У документі йдеться, що відстрочка з 1 серпня не надаватиметься таким категоріям громадян України:

  • студенти та аспіранти, які навчаються на заочній або вечірній формі;
  • студенти та аспіранти, які здобувають другу, третю вищу освіту;
  • багатодітні чоловіки, які мають заборгованість зі сплати аліментів (розмір заборгованості має перевищувати суму платежів за три місяці, але у разі погашення та своєчасної сплати, відстрочку можна оформити);
  • батьки-одиначки, якщо мати не позбавлена батьківських прав, не визнана померлою або зниклою безвісти, не відбуває покарання;
  • особи, які працюють на підприємствах, установах та організаціях Міністерства оборони;
  • особи, які мають статус "обмежено придатний" – через скасування такої категорії (якщо ВВК визнає чоловіка придатним);
  • чоловіки, які при повторному ВЛК були визнані здоровими;
  • неповнорідні брати загиблих на війні військових (право мають лише рідні).

Крім того, тепер відстрочення від мобілізації з догляду за людиною з інвалідністю також неможливе, якщо це інвалідність ІІІ групи. Те саме стосується людей з інвалідністю І та ІІ групи – військовозобов'язаний не має права її оформити, якщо є інші родичі, які можуть доглядати таку людину.

Як повідомляв MYNIZHYN, президент України Володимир Зеленський відреагував на обіцянки кандидата у президенти США Дональда Трампа завершити війну в Україні упродовж 24 годин після обрання. Український президент заявив, що якби комусь вдалося це зробити, усі в світі лише би видихнули з полегкістю, однак відкритим залишається питання: якою ціною буде досягнуто миру і хто цю ціну сплачуватиме.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: