Завантаження ...
banner

На Донеччині ситуація погіршується: оголосили примусову евакуацію дітей

На Донеччині ситуація погіршується: оголосили примусову евакуацію дітей  фото

У Донецькій області оголосили примусову евакуацію дітей ще з пʼяти населених пунктів Покровського та Краматорського районів.

Пише Обозреватель

Це села Дальнє та Костянтинопольське Курахівської міської територіальної громади, а також села Катеринівка, Клебан-Бик та Плещіївка Іллінівської сільської територіальної громади.

Про це повідомили в Донецькій обласній військовій адміністрації. Таке рішення ухвалили під час засідання Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану через погіршення безпекової ситуації.

Станом на 31 липня в усіх п'яти селах знаходиться 21 дитина.

"Частина дітей з батьками або іншими законними представниками вже виїхали з цих населених пунктів до більш безпечних регіонів України. Наразі спільно з поліцією та місцевими адміністраціями ведемо роботу для того, щоб діти покинули зону активних бойових дій та їх життю і здоров’ю нічого не загрожувало", – зазначили в ОВА.

Вас може зацікавити: Правила перетину кордону змінилися: що треба знати

Також під час засідання розглянули питання оповіщення мешканців Донеччини про можливості евакуації до більш безпечних регіонів, надання допомоги родинам, які виїжджають до інших регіонів. Окремо розглянули можливість евакуації родин з дітьми до міста Решетилівка Полтавської області, а також питання організації належних умов побутових умов у місцях компактного проживання у Рівненській та Волинській областях.

Як повідомляв MYNIZHYN, Росіяни обстріляли дитячу лікарню "Охматдит" в Києві.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: