Завантаження ...
banner

"Війна не повинна загострюватися": у МЗС Китаю відреагували на події в Курській області

"Війна не повинна загострюватися": у МЗС Китаю відреагували на події в Курській області фото

У Міністерстві закордонних справ Китаю відреагували на початок активних бойових дій у Курській області РФ. У відомстві заявили, що "прийняли до відома відповідну ситуацію", пише OBOZ.ua.

Також у міністерстві відповіли, що позиція Китаю щодо російсько-української війни "послідовна і зрозуміла". Про це повідомили у пресслужбі МЗС Китаю.

У китайському дипломатичному відомстві заявили, що всі сторони конфлікту повинні дотримуватись принципів, які не призведуть до ескалації. Зокрема, у Пекіні вважають, що поле бою не повинно розширюватись і всі сторони конфлікту не повинні вдаватися до боротьби.

Крім того, в Китаї вкотре заявили, що Пекін підтримує зв'язок з міжнародною спільнотою та відіграє конструктивну роль у сприянні політичному врегулюванню війни.

"Китай взяв до уваги відповідну ситуацію. Позиція Китаю з українського питання послідовна і зрозуміла, закликаючи всі сторони дотримуватись "трьох принципів" деескалації ситуації, тобто поле бою не повинно переростати, війна не повинна загострюватися, і всі сторони повинні не вдаватися до боротьби. Китай продовжить підтримувати зв'язок з міжнародною спільнотою та відігравати конструктивну роль у сприянні політичному врегулюванню кризи", – йдеться у заяві МЗС Китаю.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах Америки не вважають, що події у Курській області країни-агресора Росії можуть стати ескалацією війни. Україна робить те, що потрібне для досягнення успіху на полі бою.

Як повідомляв OBOZ.UA, представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано заявив, що Україна в рамках своєї оборонної війни проти незаконної агресії РФ має право на завдання ударів по ворогові там, де вважає за потрібне, включаючи територію Росії. Він наголосив, що Україна веде законну оборонну війну проти незаконної агресії.

Раніше повідомлялося, що російська омбудсмен Тетяна Москалькова поскаржилася в ООН на нібито "порушення прав людини" в Курській області і вимагала "засудити дії України".

Як повідомяв MYNIZHYN, Кабмін виділив Чернігівській області 1,5 млрд грн на будівництво фортифікацій та 153 млн грн на укриття в школах. Загалом на ліквідацію наслідків війни в регіоні цього року спрямовано 2,6 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: