Завантаження ...
banner

ЗСУ: попри бої в Курській області, РФ нарощує угруповання

ЗСУ: попри бої в Курській області, РФ нарощує угруповання фото

Російські окупаційні сили нарощують свої угруповання в Харківській області, залучаючи підрозділи з інших регіонів. Попри бої в Курській області, загарбники підтягують резерви у напрямку Вовчанська.

Повідомляє Обозреватель

Про це 8 серпня повідомив Віталій Саранцев, речник оперативно-тактичного угруповання "Харків" Збройних сил України, в ефірі національного телемарафону. Він зазначив, що на напрямку населеного пункту Вовчанськ ворог провів ротацію особового складу, ввівши новий підрозділ із Луганської області.

Також ворог здійснює внутрішні ротації, залучаючи особовий склад, який раніше перебував у резерві. Він підкреслив, що, попри активні бойові дії в Курській області, російські сили продовжують атакувати позиції ЗСУ.

"На напрямку населеного пункту Вовчанськ ворог уже провів ротацію особового складу, він завів новий підрозділ із Луганської області. Також він проводить внутрішні ротації, залучає особовий склад, який раніше перебував на другому ешелоні. Тож попри всі події (в Курській області. – Ред.), противник продовжує намагатися штурмувати наші позиції", – сказав Саранцев.

Він додав, що зменшення кількості особового складу не спостерігається.

Метою окупантів залишається захоплення Вовчанська та подальше просування. Ворог намагається розширити зону контролю в населеному пункті й просуватися флангами. Водночас російські сили почали рідше використовувати авіацію, і за останню добу авіаударів не було зафіксовано.

Вас може зацікавити: F-16 вже в Україні та виконують завдання — Зеленський

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: