Завантаження ...
banner

Україна провокує на ядерний удар, а НАТО планує захопити Білорусь — Лукашенко

Україна провокує на ядерний удар, а НАТО планує захопити Білорусь — Лукашенко фото

Дії ЗСУ в Курській області — спроба Києва "спровокувати росію на застосування ядерної зброї". Водночас війська НАТО можуть "вступити у війну" і навіть нібито виношують плани "захопити Білорусь".

Такий набір добірної пропагандистської маячні видав білоруський диктатор Олександр Лукашенко в інтерв'ю для пропагандистського держтелеканалу РФ "Росія". Він також довго і нудно розсипався у похвалах "непереможній імперії" РФ і ділився фантазіями про натовпи українських чоловіків, які ломляться через білоруський кордон, щоб там "жити і працювати", пише OBOZ.ua.

Лукашенко в черговому "інтерв'ю" слухняно відпрацював усі ключові кремлівські наративи про війну Росії проти України, не забувши згадати про "ядерну палицю" російського диктатора Путіна, що вже набила оскомину. Себе білоруський диктатор нарівні з російським "колегою" записав до лідерів "ядерних держав".

Так, на думку Лукашенка, те, що Україна захищається від неспровокованого повномасштабного вторгнення, не погоджується віддати окупанту свої території та людей, а також знайшла больову точку російського режиму, розпочавши наступ у Курській області, є "провокацією" з боку Києва.

"Подібна ескалація з боку України (операція на Курщині. – Ред.) – це спроба штовхнути Росію на асиметричні дії. Ну, припустимо, застосування ядерної зброї. Знаю точно, що в Україні були б дуже раді, якби Росія застосувала чи ми тактичну ядерну зброю", – видав Лукашенко, не пояснивши причин для такої "радості" з боку українців.

Не обійшлося це "інтерв'ю" і без улюбленої тези російської пропаганди про те, що Росія, мовляв, з усіх боків оточена ворогами, а Захід спить і бачить, як захопити РФ. За версією Лукашенка, вже незабаром у війну безпосередньо включаться західні країни, а "натовські війська прямо з'єднаннями підуть".

І "підуть" вони, звичайно ж, захоплювати російські території та Білорусь, підкреслює білоруський диктатор.

"А краще ще, чого вони хочуть, з боку цих мерзенних поляків захопити Білорусь, і цю лінію майже до Ленінграда витягнути, як колись було, це їхня мрія", – поділився своїми фантазіями Лукашенко.

Операцію України в Курській області білоруський диктатор спробував представити як самовбивчу піар-акцію і безуспішне прагнення створити сильнішу позицію для Києва на майбутніх переговорах з Москвою.

"Я згоден із Путіним, коли він сказав, що йде боротьба на підвищення ставок. Що вони хочуть, якщо раптом будуть переговори, виграти сильнішу позицію. Так і Захід каже, в Україні про це мріють. Але постає інше питання: у такій ситуації і в подібних – хто з ними вестиме переговори? Тому йти на підвищення ставок свого авторитету, більш вигідне становище за столом переговорів зайняти – це неправильно, це не той випадок. Це класика, але вона не підходить у цій боротьбі між величезною імперією, яка точно ще не почала по-справжньому воювати, точно!" – кілька разів повторив Лукашенко улюблений путінський міф про "непереможність" РФ.

Слово "імперія", яке викликало самовдоволену посмішку на обличчі чоловіка пропагандистки Ольги Скабеєвої Євгена Попова, який проводив "інтерв'ю", Лукашенко повторив ще кілька разів. Зокрема, коли розмірковував про те, що українці не хочуть воювати і чи не все населення нашої країни стрімголов біжить із України.

"Проти такої імперії воювати Україні, де люди тікають від війни... Хоча, як вони кажуть, у них вітчизняна війна. Якщо вітчизняна, чого тікати? Воюйте. Ми ж разом пережили вітчизняну війну. Тоді ніхто не втік. І ми це бачимо. . Зараз у Польщі та інших країнах, дружніх для України, почали всіх відловлювати – і на фронт", – заявив білоруський диктатор.

Після цього він трохи відступив від кремлівської методички і видав пасаж вже про Білорусь. За словами диктатора, ті самі українці, які втікають від війни, практично всі ломляться до Білорусі. І майже всі вони нібито є чоловіками призовного віку.

"Вони куди побігли? У Росію ж не можуть! Вони б побігли, але там фронт. І вони до нас почали бігти. "Ухилянти" біжать до нас, через нас великими потоками. Ось якщо сім'ї з дітьми приїжджають, то це вже запорука того, що вони тікають від війни, хочуть працювати. Ну, деякі сім'ї ми... і громадянство я даю, підписую укази, даємо житло – і вони у нас працюють. Тим більше, нам порядні люди потрібні. Вони теж – ми їх бачимо – але жодна сім'я, яку ми прихистили тут, погано не поводилася. А решта, здебільшого, біжить на Захід. 98%, а може, й 99% – це мужики, які тікають від війни, не хочуть воювати. Ну як з імперією можна воювати, коли в тебе нема ким воювати?" – заявив Лукашенко.

Крім того, білоруський диктатор видав, що одна із заявлених "цілей" розпочатої Путіним "спецоперації" проти України вже досягнута.

"Немає там уже цих нациків. Денацифіковано Україну", – видав Лукашенко, додавши, що 70% жителів України нібито "ненавидять Зеленського".

Цікаво, що тема переговорів, які дуже потрібні Кремлю, пройшла червоною ниткою через усе інтерв'ю. Зокрема, Лукашенко почав погрожувати, що якщо Київ не сяде за стіл переговорів із РФ – "буде ескалація, яка закінчиться знищенням України".

Нагадаємо, напередодні Лукашенко також говорив про переговори між Україною та РФ. Він зазначив, що Білорусь готова взяти на себе роль переговорного майданчика для врегулювання конфліктів.

А за день до того Лукашенко закликав Україну та країну-агресора Росію сісти за стіл переговорів та закінчити "цю драчку" – так він назвав війну РФ проти нашої держави. Він заявив, що продовження війни нібито хочуть лише на Заході.

Як повідомляв MYNIZHYN, українські військові не спостерігають значних змін в обстановці на кордоні Чернігівщини з Білоруссю. Щодо заяв невизнаного низкою країн президента Білорусі Олександра Лукашенка, про посилення угруповання військ на кордоні з Київською та Чернігівською областями, військові говорять, що треба враховувати інформаційну складову, якою вони хочуть створити напруження.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: