Завантаження ...
banner

Зеленський підписав закон про заборону діяльності РПЦ в Україні: що передбачає закон

Зеленський підписав закон про заборону діяльності РПЦ в Україні: що передбачає закон фото

Президент України Володимир Зеленський підписав закон №8371 про регулювання діяльності релігійних організацій, що мають зв'язки з Росією, пише Суспільне.

Про це свідчать дані, оприлюднені в картці законопроєкту.

Згідно з ними, документ був направлений на підпис президенту у п’ятницю, 23 серпня, та підписаний у суботу, 24 серпня.

Що передбачає закон

Закон про регулювання діяльності релігійних організацій має унеможливити діяльність церков, які керуються державою, яка здійснює агресію проти України, тобто — Росією.

Релігійні організації, які підозрюються в співпраці з Російською православною церквою, будуть перевірятися відповідною експертною комісією. Її має створити Державна служба України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС). Якщо комісія зафіксує порушення — ДЕСС видасть припис церкві на виправлення ситуації.

Раніше, в ефірі телемарафону, спікер парламенту Руслан Стефанчук розповів, що релігійним організаціям після рішення комісії дадуть дев'ять місяців, щоб порвати зв'язки з Росією.

Якщо зв'язки з країною-агресором не будуть припинені, ДЕСС подасть на цю конкретну юридичну особу позов до суду, який і матиме право ухвалити рішення про заборону.

Фото: Кореспондент

Як повідомляв MYNIZHYN, згідно з даними Єдиного держреєстру, на території України до діють 8 097 церков УПЦ МП. Від початку повномасшатбного вторгнення їх кількість зменшилася всього на 685 громад.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: