Завантаження ...
banner

Росіяни панікують через затримання Дурова: що трапилося

Росіяни панікують через затримання Дурова: що трапилося фото

У суботу, 24 серпня, засновника месенджера Telegram Павла Дурова заарештували в аеропорту Парижа Ле-Бурже. Очікується, що у Франції його судитимуть – і це вже спровокувало справжню паніку в РФ, пише OBOZ.ua.

Російська влада, воєнкори та ЗМІ в один голос заговорили про несправедливість затримання програміста. Вони побоюються того, що французькі слідчі досягнуть свого і отримають доступ до Telegram.


Фото: Telegram відіграє важливу роль в РФ. Джерело: Скриншот


Фото: Паніка в РФ. Джерело: Скриншот

Як виявилося, популярний месенджер глибоко залучений в управління військами РФ, зокрема тими, які вторглися в Україну. Чати в Telegram багато окупантів використовують як основний спосіб зв'язку.


Фото: Telegram використовують війська РФ. Джерело: Скриншот


Фото: Реакція росіян на затримання Дурова. Джерело: Скриншот

Віцеспікер Держдуми РФ Владислав Даванков повідомив, що направив звернення до глави МЗС РФ Сергія Лаврова із закликом домагатися звільнення Павла Дурова.

"Його арешт може мати під собою політичні підстави і бути інструментом для отримання доступу до особистої інформації користувачів Telegram. Цього допустити не можна", – заявив він.

А при відмові Франції звільнити Дурова з-під варти Даванков просить "докласти всіх зусиль" для його переміщення на територію ОАЕ або РФ "за його згоди".

РосЗМІ тим часом запустили флешмоб на підтримку Дурова #FREEDUROV. Також російські журналісти роблять опитування щодо того, чи є Дуров політичним вʼязнем.

Як повідомляв MYNIZHYN, блокування Telegram в Україні прокоментували у "Слузі народу".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: