Завантаження ...
banner

"Підлий комбінований удар по критичній цивільній інфраструктурі": Зеленський про атаку України 26 серпня

"Підлий комбінований удар по критичній цивільній інфраструктурі": Зеленський про атаку України 26 серпня фото

Володимир Зеленський відреагував на атаку росіян у 915-й день війни із застосуванням майже ста "Шахедів" та більше сотні ракет. Нагадаємо, що тривога 26 серпня на Чернігівщині тривала понад 10 годин.

«Це був один з найбільших ударів – комбінований. Більше сотні ракет різних типів та близько сотні «шахедів». І як більшість попередніх російських ударів, цей такий же підлий, націлений на критичну цивільну інфраструктуру. По більшості наших регіонів, від Харківщини та Києва до Одеси і західних областей.

На жаль, є загиблі. Мої співчуття всім рідним та близьким. Є десятки поранених – усім надається необхідна допомога.

Багато пошкоджень в енергетиці. Але всюди, де є відключення електрики, вже тривають відновлювальні роботи. Ремонтні бригади працюватимуть цілодобово. Електрику – повернемо. В усіх містах і громадах, які цього потребують, мають зараз відкритися пункти незламності.

І дуже важливо, щоб наші партнери реалізували те, про що ми з ними домовлялися: системи ППО, ракети до них. А також ми нарешті маємо прийти до спільного збиття російських ракет і дронів. Сьогодні були в них мішені на Волині, на Львівщині, на Франківщині. Вінницька область, Хмельницька, наша Тернопільщина. В різних наших регіонах України ми змогли б зробити значно більше для захисту життя, якби авіація наших європейських сусідів працювала разом з нашими F-16 і разом з нашою ППО. Якщо така єдність очевидно ефективно спрацювала на Близькому Сході, це повинно працювати і в Європі. Всюди життя має однакову цінність», — зазначив президент України в своєму Телеграм-каналі.

Як повідомляв MYNIZHYN, армія РФ протягом доби 25 серпня атакувала п'ять сіл у чотирьох прикордонних громадах Чернігівщини: Новгород-Сіверській, Семенівській, Сновській та Городнянській.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: