Завантаження ...
banner

Ворожий удар по Полтавщині: ворог атакував балістичними ракетами

Ворожий удар по Полтавщині: ворог атакував балістичними ракетами фото

У ніч на 9 жовтня 2024 року російські війська завдали масованого удару по Полтавській області трьома балістичними ракетами "Іскандер-М" та 22 ударними безпілотниками (БпЛА). Ракетний обстріл здійснили з території Курської області, а дрони запускали з Приморсько-Ахтарська та мису Чауда в окупованому Криму.

Про це повідомляють у Повітряних Силах ЗСУ.

До захисту українського неба були залучені авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби (РЕБ) та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України. У результаті ефективної роботи засобів ППО знищений 21 ударний безпілотник у Одеській, Вінницькій та Київській областях. Ще один ворожий дрон змінив курс та повернувся в бік росії.

Українські захисники продовжують успішно відбивати ворожі атаки, забезпечуючи захист мирного населення та інфраструктури.

В Одеському районі унаслідок атаки пошкоджено багатоповерхівку: постраждали п'ятеро людей. Також руйнувань зазнав корпус медзакладу, а на недобудові спалахнула пожежа. Про наслідки атаки розповів очільник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

За його словами, уночі загарбники здійснили третю дронову атаку на регіон поспіль.

"Наші сили ППО знищили більшість цілей. Внаслідок атаки в Одеському районі пошкоджено скління та фасад девʼятиповерхівки, без подальшого займання. Травмовано 5 осіб, троє з них госпіталізовані у стані середнього ступеня тяжкості", – розповів Кіпер.

Як повідомляв MYNIZHYN, у ніч з 7 на 8 жовтня 2024 року російські війська завдали чергового удару по Одещині двома балістичними ракетами «Іскандер-М», запущеними з окупованого Криму та 19 ударними безпілотниками (БпЛА), які запустили з Приморсько-Ахтарська.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: