Завантаження ...
banner
banner

Астрономи заявили про відкриття дев`ятої планети у Сонячній системі

Відео.
Двоє астрономів Майкл Браун і Костянтин Батигін з Каліфорнійського технологічного інституту (США) заявили, що в Сонячній системі є дев'ята планета - її розмір приблизно дорівнює розміру Нептуна.


Двоє астрономів Майкл Браун і Костянтин Батигін з Каліфорнійського технологічного інституту (США) заявили, що в Сонячній системі є дев'ята планета - її розмір приблизно дорівнює розміру Нептуна. Вчені опублікували результати роботи в журналі The Astronomical Journal, а докладніше про відкриття повідомив 20 січня авторитетний журнал Science.

Астрономи стверджують, що виявили планету шляхом математичного аналізу збурень, які відчувають безліч крижаних тіл з так званого Поясу Койпера – величезного простору за орбітою Плутона, де обертаються мільярди космічних тіл.

Розрахунки показали, що планета обертається навколо Сонця на відстані 20 орбіт Нептуна, маса її в 10 разів більше маси Землі. У силу такої віддаленості від Сонця планети не видно, а повний оборот навколо Сонця вона робить за 10-20 тис. років.

 


Zaxid.net

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: