Завантаження ...
banner
banner

Медогляд водіїв може здійснювати будь-який медичний заклад

Будь-який медичний заклад має право скликати комісію і здійснювати медичний огляд водіїв, повідомляє Державна регуляторна служба України.

Будь-який медичний заклад має право скликати комісію і здійснювати медичний огляд водіїв, повідомляє Державна регуляторна служба України.

У ДРС зазначили, що відомство скасувало корупційну схему, за якою водії могли проходити медичний огляд або отримувати довідку лише в певному медзакладі, вносячи за цю послугу певний розмір грошових коштів.

«Медичний огляд водіїв був, є і буде обов'язковим відповідно до статті 45 закону України «Про дорожній рух», у цьому є логіка та потреба, але раніше існувала схема, що тільки окремі медичні заклади могли проводити огляд водіїв. Таку корупційну схему ДРС скасувалa», — зазначила керівник ДРС Ксенії Ляпіної.

На думку регуляторної служби, кожен заклад охорони здоров'я виконує свої функції згідно з ліцензією, а проведення медичних оглядів водіїв не є окремим видом лікарської спеціалізації. У зв'язку з цим такі заклади не потребують отримання додаткових документів для провадження зазначеної діяльності.

Рішення про необхідність скасування дії відповідного пункту спільного наказу Міністерства внутрішніх справ та Міністерства охорони здоров'я щодо проведення медичного огляду кандидатів у водії і водіїв транспортних засобів ДРС ухвалила 6 листопада 2015 року.

Згідно з повідомленням ДРС, дію норми, що передбачає проведення медогляду з метою ухвалення рішення про здатність до безпечного керування транспортним засобом, припинено з 7 січня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: