Завантаження ...
banner
banner

Українці недовіряють прокуратурі, а суддів вважають залежними від олігархів

Українці переконані в тому, що є "кругова порука" між суддями, політиками і олігархами. 76% опитаних українців не довіряють прокуратурі. Про це сьогодні заявила директор фонду Демократичні ініціативи Ірина Бекешкіна



Українці переконані в тому, що є "кругова порука" між суддями, політиками і олігархами

76% опитаних українців не довіряють прокуратурі. Про це сьогодні заявила директор фонду Демократичні ініціативи Ірина Бекешкіна, оголошуючи результати соціологічного опитування Поправки до Конституції в частині судової системи, передає кореспондент ЛІГА.net.

За її словами, 85% упевнені в корумпованості судової системи. Більше 60% вважають суддів залежними від політиків і олігархів, більше половини звинувачують їх у прийнятті заздалегідь узгоджених рішень і "круговій поруці".
 
Громадяни вважають переважним призначення суддів спеціальним органом, незалежним від інших гілок влади та за участю представників громадськості (41%) і виборність суддів громадянами (36%). У порівнянні з аналогічним торішнім опитуванням, другий варіант стали підтримувати на 8% більше опитаних.
 
Вона вважає, що в цілому опитування показали загальна недовіра громадян інститутам державної юстиції.
 
Опитування проводилося з 15 по 25 грудня, похибка вибірки не перевищує 2,3%. Було опитано 2040 респондентів у 110 населених пунктах України, крім окупованих територій.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: