Завантаження ...
banner
banner

Матіос: Юридично ДУК "Правий сектор" – незаконне збройне формування

Матіос зазначив, що не може окремо взята частина – навіть під гаслами патріотизму! – ховатися зі зброєю в тилових областях і розстрілювати пости міліції


Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що юридично ДУК "Правий сектор" є незаконним збройним формуванням. Про це він заявив в інтерв'ю "Громадському радіо".
 

"За всіма юридичними конструкціями, ознаками і відповідно до української Конституції, ДУК "Правий сектор" є, якщо сухою юридичною мовою, незаконним збройним формуванням на території держави. У нас єдиний добровольчий батальйон, який за два роки не визначився: він над державою або з правом застосування монополії держави у вигляді зброї на всій території, це ДУК ПС", - сказав Матіос.

При цьому він сказав, що може стати на коліна стати при згадці прізвищ всіх загиблих у зоні АТО бійців ДУК.
 
"Це надзвичайні патріоти держави. Але використання патріотів у політичних цілях без позначених державницьких позицій – це розвал засад держави. Ми бачили Мукачеве. Зараз дуже неоднозначний Драгобрат. З розколом суспільства. Не може окремо взята частина – навіть під гаслами патріотизму! – ховатися зі зброєю в тилових областях і розстрілювати пости міліції. Права міліція чи ні – це питання вже закону і права його застосування", - додав він.

112.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: