Завантаження ...
banner
banner

Рада виділила майже мільярд на підтримку ПТУ

Рада виділила 998 млн гривень на субвенцію місцевим бюджетам для підтримки підготовки кадрів в професійно-технічних та інших навчальних закладах. За законопроект №3830-3 проголосували 297 народних депутатів.



Рада виділила 998 млн гривень на субвенцію місцевим бюджетам для підтримки підготовки кадрів в професійно-технічних та інших навчальних закладах.

За законопроект №3830-3 проголосували 297 народних депутатів.
 
"Проектом закону пропонується унормувати питання щодо розподілу видаткових повноважень на фінансування закладів професійно-технічної освіти між обласними бюджетами та бюджетами міст, що є обласними центрами", - йдеться у пояснювальній записці.

По темі: Професійно-технічні училища на межі закриття
 
Крім того, передбачається також, що фінансування таких закладів здійснюватиметься за рахунок коштів обласного бюджету та з бюджетів міст, що є обласними центрами, а також за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету.
 
Крім того, тимчасово запроваджується субвенція на підтримку підготовки робітничих кадрів у професійно-технічних та інших навчальних закладах з держбюджету місцевим бюджетам.
 
Законом врегульовуються у 2016 році питання фінансового забезпечення професійно-технічної освіти з урахуванням змін до Бюджетного кодексу, ухвалених раніше.
 
Як відомо, після змін, внесених Верховною Радою до порядку фінансування навчальних закладів, у 2016 році питання фінансування професійних технічних училищ зобов'язані вирішувати місцеві бюджети.
 
При цьому в бюджетах міст обласного значення коштів на це не закладали. Крім того, на місцях відмовляються фінансувати навчальні заклади, де більша частина учнів - мешканці інших областей.

epravda.com
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: