Завантаження ...
banner
banner

Два роки тому розпочався найтрагічніший етап Революції Гідності

Сьогодні друга річниця початку трагічного етапу Революції Гідності. Для припинення свавілля державних органів зранку 18 лютого 2014 року протестувальники організували ходу до Верховної Ради України

річниця майдану, 18 лютого революція гідності, ніжин революція гідності, новини україна і світ


Сьогодні друга річниця початку трагічного етапу Революції Гідності.

Для припинення свавілля державних органів зранку, 18 лютого 2014 року, протестувальники організували ходу до Верховної Ради України, яка отримала назву «Мирний наступ».

Громадяни прагнули від влади рішень для виходу з кризи і врегулювання ситуації у країні, насамперед обмеження повноважень президента України шляхом внесення змін до Конституції України. Працівники міліції, діючи за вказівками керівництва правоохоронного органу, спільно з «тітушками», грубо порушуючи чинне законодавство, застосовували надмірне насильство і використали вогнепальні набої та зброю, вчинивши жорстокий силовий розгін ходи «Мирний наступ».

Маючи на меті спричинити якнайтяжчі тілесні ушкодження учасникам акцій протесту, окремі з помпових рушниць правоохоронців споряджались патронами із зарядом свинцевої картечі. Як наслідок, на вулицях Інститутській та Грушевського, Кріпосному провулку та Маріїнському парку загинуло 10 осіб, а 509 отримали тілесні ушкодження, з них 37 – тяжкі, 85 – середньої тяжкості.

За цими подіями повідомлено про підозру Януковичу В.Ф., Захарченку В.Ю., Ратушняку В.І., Шуляку С.М., керівництву київської міліції та чотирьом працівникам територіальних підрозділів «Беркут». До суду направлено три обвинувальні акти, у тому числі стосовно одного з командирів оперативної роти та міліціонера «Беркут».

За матеріалами Укрінформ

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: