Завантаження ...
banner
banner

НАБУ відтепер приймає повідомлення про корупцію і скарги на чиновників онлайн

На сайті Національного антикорупційного бюро з'явилася можливість заявити пов'язаний з корупцією, в режимі онлайн. Щоб залишити заявку в онлайн-режимі, необхідно заповнити спеціальну форму

НАБУ, національне антикорупційне бюро, ніжин бюро


На сайті Національного антикорупційного бюро з'явилася можливість заявити пов'язаний з корупцією, в режимі онлайн.  Щоб залишити заявку в онлайн-режимі, необхідно заповнити спеціальну форму, до якої можна додати аудіо, відео та фотоматеріали. 

У бюро підкреслюють, що «відповідно до статті 19 Закону «Про Національне антикорупційне бюро України», анонімні заяви та повідомлення про кримінальні правопорушення розглядаються за умови, що інформація стосується конкретної особи, містить фактичні дані і може бути перевірена».
 
Отримана інформація буде внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань не пізніше, ніж протягом 24 годин з моменту надходження. Потім слідчі НАБУ перевіряють докази, що підтверджують обставини кримінального злочину та повідомляють підозрюваного і направляється в суд обвинувальний акт. Більш докладні відповіді на найбільш поширені питання можна знайти в розділі «Питання-відповіді» насайті НАБУ.
 
В онлайн-режимі можна повідомити не тільки про факти корупції, але також:
  • поскаржитися на роботу співробітників НАБУ,
  • звернутися до відділу по роботі з персоналом,
  • здійснити запит на отримання публічної інформації,
  • скористатися правом на звернення громадян.
За матеріалами Ain.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: