Завантаження ...
banner
banner

Поліція не пустить хресну ходу вулицями Києва

Національна поліція заблокувала рух хресної ходи вулицями Києва через знайдену на шляху їхнього проходження вибухівку, повідомив голова МВС Арсен Аваков. Учасників ходи планують перевезти автобусами. "Безпека громадян – вище релігійних ритуалів", - написав Аваков


Національна поліція заблокувала рух хресної ходи вулицями Києва через знайдену на шляху їхнього проходження вибухівку, повідомив голова МВС Арсен Аваков.

Учасників ходи планують перевезти автобусами. "Безпека громадян – вище релігійних ритуалів", - написав Аваков.

Він повідомив, що зранку на шляху хресного ходу знайшли муляжі мін та реальні бойові закладки.
"Немає сумнівів у реальності загроз та провокацій", - написав пан Аваков.

Радник Авакова Антон Геращенко повідомив, що поліцейські виявили вибухівку на шляху хресної ходи у Києво-Святошинському районі на заході столиці та біля Борисполя на сході.

"Спеціалісти-кінологи поліції за допомогою службових собак на узбіччі доріг на шляху хресного ходу знайшли два муляжі вибухових пристроїв та дві бойові гранати з димовими шашками", - написав пан Геращенко у Facebook.
 
Раніше поліція повідомила про два дзвінки від невідомих, які повідомили про мінування у двох місцях на шляху хресної ходи. Пан Геращенко пояснив, що дві закладки бойових гранат Ф-1 знайшли за 3-5 метрів від узбіччя. І у випадку вибуху вони загрожували учасникам хресного ходу.
 
За словами Антона Геращенка, задля уникнення теракту представникам Московського патріархату запропонували пересадити учасників хресного ходу в автобуси та доїхати до місця богослужіння безпечним маршрутом.

bbc.com
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: