Завантаження ...
banner
banner

Українцям профінансують утеплення житла

Можливість одягнутися в розстрочку, без першого внеску й довідки про доходи, а також отримати компенсацію до 3000 євро протягом декількох тижнів – головні особливості програми з енергоефективності

Утеплення житла


Можливість одягнутися в розстрочку, без першого внеску й довідки про доходи, а також отримати компенсацію до 3000 євро протягом декількох тижнів – головні особливості програми з енергоефективності від Європейського банку реконструкції й розвитку.

Левова частка житла в Україні не є енергоефективним. Через погану ізоляцію втрати тепла квартир і будинків можуть досягати 30%: людям доводиться все більше платити за опалення, і нерідко жити при цьому в прохолодних приміщеннях. Щоб вирішити цю проблему, Європейський банк реконструкції й розвитку (ЄБРР) розробив і впровадив в Україні програму з енергоефективності.
 
Позики в рамках проекту можуть отримувати пересічні українці, які готують житло до опалювального сезону.

"Виник величезний попит на фінансування такого роду, і нами була підготовлена програма IQ energy, у рамках якої надається пільгове фінансування підвищення енергоефективності житла. По ній можна отримати компенсації на утеплення житла", — розповів асоційований директор департаменту енергоефективності ЄБРР Сергій Масліченко
 
Цікавими особливостями програми є не тільки солідна сума кредиту, але й те, що розмір компенсації може досягати 3 тис. євро.
 
"Одна з ключових особливостей програми ЄБРР — швидкість появи рішення: воно приймається через 10 хвилин після подачі заявки. Коли людина її подає, їй не потрібно надавати довідку про доходи. До того ж позики надаються без початкового внеску й під пільгову процентну ставку: номінальна річна ставка становить 19,99%. Компенсацію за програмою IQ energy можна отримати при будь-якому кредиті від банку-партнера, у тому числі й при розстрочці. При комплексних проектах утеплення можна брати й суми понад 300 тис. грн під заставу житла. Головне, щоб з допомогою кредитних коштів банку було придбано енергоефективне обладнання зі списку", — зазначила керівник проекту IQ energy Оксана Булгакова.
 
Європейський банк не бариться, і вже почав виплачувати клієнтам перші компенсації.
 
"Із моменту подачі заявки на компенсацію до її фактичного підтвердження минуло лише два тижні. Це дуже оперативно — набагато швидше, ніж за державною програмою. Причому, зауважу, що компенсацію можна отримати не тільки на покупку устаткування, але й на вартість монтажних робіт і супутніх матеріалів", — підкреслив учасник програми IQ energy Станіслав Поляків.


04141.com.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: