Завантаження ...
banner
banner

У Держдумі РФ надумали виставити Німеччині рахунок в 4 трлн євро за напад на СРСР

Фактично Німеччина не заплатила СРСР ніяких репарацій за руйнування і звірства за час Великої Вітчизняної війни. З НДР після війни було укладено угоду про припинення стягування репарацій, з ФРН і тим більш об'єднаною Німеччиною таких угод укладено не було, а значить, питання відкрите

Депутати Держдуми запропонували вимагати від Німеччини відшкодування збитків за напад на СРСР.

Оцінкою суми, яку планують висунути в якості зобов'язань по репараціях, займеться спеціально створена робоча група, повідомляє Lenta.ru з посиланням на газету «Известия».
 
«Фактично Німеччина не заплатила СРСР ніяких репарацій за руйнування і звірства за час Великої Вітчизняної війни. З НДР після війни було укладено угоду про припинення стягування репарацій, з ФРН і тим більш об'єднаною Німеччиною таких угод укладено не було, а значить, питання відкрите», - заявив депутат Держдуми від ЛДПР Михайло Дегтярьов.
 
Він нагадав, що Німеччина відшкодувала шкоду навіть тим країнам, які не брали участь у Другій світовій війні. Так, за його словами, Ізраїль в рамках «відшкодування націонал-соціалістичних несправедливостей» отримав понад 60 мільярдів євро. «Виходить, Німеччина виплатила компенсації шести мільйонам жертв голокосту, але при цьому проігнорувала 27 мільйонів убитих радянських людей. Думаю, що підсумкова сума репарацій в поточних цінах повинна бути не менше трьох-чотирьох трильйонів євро, що Німеччина повинна заплатити правонаступниці СРСР - Росії», - сказав Дегтярьов.
 
В кінці січня про намір пред'явити репараційні претензії до Німеччини заявив новий прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас. За деякими оцінками, сума компенсацій становить близько від 11 до 50 мільярдів євро. Німеччина, однак, уже заявила, що нічого виплачувати не має наміру.

unian.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: