Завантаження ...
banner
banner

Роботи замінять людей вже за 10 років. Встигни змінити професію на автоматизатора ПЗ.

Все те, що нам здавалось фантастичним декілька десятиліть тому - сьогодні є нашою реальністю.

Технології розвиваються дуже стрімко, процеси спрощуються, а більшість функціоналу замінюється на роботизовану техніку. Вже не дивує наявність роботів-офіціантів, автоматичної роботизованої конвеєрної лінії виробництва, маленькі роботи-помічники (пральні машини, посудомийки, роботи-пилососи тощо).

Інформаційні технології розвиваються ще більш стрімко. Тому, настав час розповісти про автоматизатора ПЗ. Чому ця професія вважається лідером у майбутньому.

Хто такий автоматизатор ПЗ?

Автоматизатор - це професія на межі тестувальника та розробника. Саме цей спеціаліст спрощує більшість функціоналу тестувальника. Тобто він пише код мовою програміста для подальшого тестування програмного забезпечення або його окремих функцій. Сам функціонал автоматизатора впроваджений для того, щоб проводити багаторазові повторні тестування програмного забезпечення автоматично. Завдяки цьому скорочується час на тестування продукту, заощаджуються кошти та пришвидшується реліз.

Нині автоматизація вважається ще новим вектором у сфері тестування. Проте, аналітики вважають, що тестування ближчим часом повністю перейде в автоматизацію.

Як стати автоматизатором?

Оскільки це відносно нова професія, не так багато шкіл пропонують навчання в цьому напрямку. Здобути освіту, закінчивши курси QA Automation, доволі просто, достатньо обрати кваліфікованого викладача. Передивіться його стаж роботи автоматизатором, ознайомтесь з компанією, в якій він працює та досягненнями на роботі.

Середня тривалість навчання автоматизації становить близько 2,5-3 місяців в залежності від програми школи. Обирайте ті QA Automation курси, де більшість часу приділяється практиці, щоб одразу закріплювати та відточувати отримані знання, як в “IT Testing School”.

Нині, частіше за все у автоматизацію переходять з ручного тестування, додатково вивчивши мову програмування. Проте, набуває все більшої популярності вивчення автоматизації з нуля та початок кар’єри з більш високого ступеня. Оскільки навчатися з нуля не так складно, як здається, якщо ви обрали дійсно гідні курси QA Automation.

Яка заробітна плата автоматизатора?

Закінчивши курси QA Automation, на позиції Junior можна розраховувати отримувати $1000. Так само отримує і розробник на початку кар’єрного шляху. Оскільки частково автоматизація та розробка схожі за функціоналом, то і оплата праці в них майже на одному рівні.

В залежності від притаманних навичок збільшуватиметься заробітна плата. Також у розробці дохід залежить від мови програмування, якою спеціаліст володіє. Ви можете отримувати $3500 вже через два роки роботи автоматизатором, якщо вивчатимете різні підходи до автоматизації та інструменти.

Якщо обирати напрямок IT, то рекомендуємо розглянути автоматизацію, як один з найбільш швидких способів отримання професії. З QA Automation курсами починається шлях до стабільного майбутнього.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: