Завантаження ...
banner
banner

Ремонт та обслуговування вікон у Києві та області

Подвійний склопакет повинен служити довготривалий строк та добре витримувати різні погодні умови. Приємна новина в тому, що протягом перших 10 років власники можуть не мати проблем зі своїми склопакетами. Проте, кожна ситуація індивідуальна. Вікно поступово втрачає важливі функції. До того ж на виникнення несправності впливають розташування, частота використання та, безпосередньо, якість та працездатність фурнітури. Коли вже слід відремонтувати, відрегулювати, замінити складові подвійного скління?

Найпоширеніші несправності фурнітури

Розповсюдженою проблемою, за повідомленнями господарів, було те, що вікна та двері важко відкривати чи закривати. Також скарги на несправність замків та ущільнювачів навколо рами. До труднощів із самим склом відноситься створення конденсату, розтріскування. Довершує цей список розбите скло. Коротко розглянемо ці ситуації.

Чи можу я полагодити вікно, яке важко відкривається?

Труднощі відкривання виникають через:
  • Жорсткість механізму
  • Замок та ручка заїдає, випадає, несправна
  • Петлі змістилися або ослабилися
У першу чергу це сигнал про потребу змастити механізми, ручки та місця, які пролягають до рами. Для цього підходить автомобільне масло та для швейних машин. Ще відрегулювати гвинти, аби затягнути петлі та механізми.

Для налаштування без зайвих помилок, зверніться до перевіреного спеціаліста. Окрім регулювання, майстер дасть необхідну пораду та, залежно від потреби, замовить нову деталь для її заміни. Послуги фахівця та гарантії на роботи знаходяться на сайті: https://remont-okon-kiev.com.ua/ .

Як позбутися конденсату та видалити запотівання?

Якщо в приміщенні недостатня вентиляція, може виникнути таке собі «запарене» скло. У деяких випадках це спричинено навіть заходами енергоощадності, коли вся волога утримується всередині дома. Особливо ця проблема є актуальною взимку. На вулиці холодно, а вдома тепло, тоді волога накопичується на холодних поверхнях, на склі теж. Аби зменшити його, подбайте про те, щоб у кімнату надходило якомога більше свіжого повітря. Можете розглянути можливість розміщення вентиляції — повітряних блоків, витяжок, вентиляційних отворів у віконних та дверних рамах.

Вентиляційні отвори часто можна додати до встановлених склопакетів. Вони забезпечують надходження повітря, не дозволяючи теплу виходити. Можете відчиняти та зачиняти їх по бажанню. Обираючи нові вікна, подумайте заздалегідь, яким чином уникнути цих ускладнень. Можливо, ви вирішите обрати декілька менших, а не всі великі, які не хочете постійно тримати відкритими. А також розглянете варіант поворотно-відкидних стулок.

Якщо ж запотілість утворюється між склом, то ущільнювачі пошкоджені, не працюють належно.

Чи потрібно замінювати зношені ущільнювачі на склопакеті?

Якщо вони не спричиняють конденсації, протягів, не допускають протікання, можна залишити. Причини, за якими ущільнювач пошкоджується:
  • Елементи – для прикладу, деревина, що гниє, деформується та розширюється в дуже вологих умовах.
  • Скупчення вологи на вікні – з часом може утворитися цвіль і пошкодити ущільнення.
Однак, розлагодитися можуть й в перші пару років після виготовлення. Буває таке пов’язано з помилками під час виробництва. Наприклад, герметичний матеріал міг бути забрудненим, не мав достатньо часу для затвердіння. Або при монтуванні випадково пошкодили його.

Заміна ущільнювача та встановлення нових склопакетів входить до послуг, які надаються майстром не тільки у Києві, а й навколо Києва, наприклад, у Броварах. Скористайтеся можливістю дізнатися вартість робіт: https://remont-okon-kiev.com.ua/uk/remont-okon-brovary/
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: