Завантаження ...
banner
banner

Все, що вам слід знати про гліцинат магнію

Як правильно пити магній, щоб уникнути стресу

Зверніть увагу на включення гліцинату магнію, особливо якщо у вас є захворювання, що може спричинити зниження рівня цього важливого мінералу, такі як діабет чи запальне захворювання кишечника (IBD). Рівень магнію також може зменшитись через вживанням алкоголю та прийомом деяких лікарських препаратів.

Багато людей у світі споживають менше магнію, ніж рекомендовано. Тим не менш, симптоми низького рівня магнію через їжу рідко проявляються, оскільки ваші нирки регулюють його виділення.

Рекомендована денна норма (RDA) для магнію залежить від віку та статі, проте здоровий діапазон становить приблизно 300–420 мг на день, як підтверджено авторитетними джерелами, що відноситься до більшості дорослих.

За допомогою дієти та добавок магній може допомогти:

  • знизити артеріальний тиск;
  • знизити ризик інсульту, серцево-судинних захворювань і діабету 2 типу;
  • покращити здоров’я кісток;
  • запобігти мігрені;

Для підняття рівня магнію люди із дефіцитом часто використовують додатковий гліцинат магнію. Зазвичай ця добавка добре переноситься організмом і легко засвоюється. Гліцинат магнію купити можна у будь - якому спеціалізованому магазині чи аптеці.

Що таке гліцинат магнію?

На ринку представлений різноманітний вибір магнієвих добавок, і серед них оксид магнію визначається як найбільш доступний. Проте варто враховувати, що ваша травна система неефективно засвоює його. Оксид магнію часто використовується для полегшення травлення та подолання проблем зі стулом.

Магній гліцинат утворюється шляхом поєднання елементарного магнію з амінокислотою гліцином. Його форма відрізняється високою біодоступністю, що означає, що організм легко та ефективно засвоює магній через тонкий кишечник.

Як використовувати добавки гліцинату магнію

Є випадки, коли лікар може рекомендувати прийом добавків магнію для тих, хто має проблеми з його низькою абсорбцією. Добавки гліцинату магнію часто доступні у формі таблеток або порошку. Як і в інших випадках дієтичних добавок, їх найкраще приймати разом із їжею, щоб уникнути можливих проблем із шлунком.

Якщо ви одночасно приймаєте ліки, важливо проконсультуватися з лікарем. Він зможе надати пораду щодо можливої взаємодії між вашими ліками та магнієвою добавкою.

Надлишок магнію

Для здорових людей високий рівень магнію в організмі не є характерним, оскільки надлишок цього елемента зазвичай виділяється нирками.

Деякі ключові симптоми надлишку магнію включають:

  • гіпотонія або низький артеріальний тиск
  • нудота
  • блювота
  • почервоніння обличчя
  • нерегулярне серцебиття
  • м’язова слабкість
  • зупинка серця у важких випадках
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: