Завантаження ...
banner
banner

Стомленість, печія та інші наслідки вживання алкоголю: як допомогти своєму організму?


Спирт – один з найпопулярніших стимуляторів у всьому світі, який навіть у невеликих кількостях може призвести до численних негативних наслідків. З іншого боку, регулярне зловживання ним призводить до незворотних негативних змін в організмі, багато з яких помітні вже на перший погляд. Як на наш організм впливає алкоголь, більш детальніше можна дізнатись на сайті Rennie.

Симптоми печії після алкоголю

Печія після алкоголю досить часте та неприємне явище. Найпоширенішими симптомами печії, про які повідомляють пацієнти, є:

  • дискомфорт або печіння в стравоході та горлі;
  • локалізований біль у грудній клітці;
  • відчуття стиснення в грудях;
  • неприємний кислий присмак у роті.

Відчуття печії іноді описують по-різному, хоча б тому, що симптоми не обов'язково з'являються з однаковою інтенсивністю у всіх. Коли вміст їжі, змішаний зі шлунковим соком, починає просуватися до стравоходу, він подразнює його слизову оболонку.

Деякі люди описують біль як такий, що віддає в грудину або хребет, інші відчувають лише печіння. Часто буває так, що згадані симптоми посилюються, коли людина нахиляється або лежить. Симптоми можуть з'явитися одразу після вживання алкоголю, а іноді лише наступного дня.

Печія від алкоголю – що робити?

Пацієнтам, які лікуються від рефлюксу, слід повністю відмовитися від алкоголю. Особливо від слабоалкогольних напоїв, таких як пиво, вино та напоїв з фруктовими соками, такими як апельсиновий або грейпфрутовий сік. Крім того, дуже важливо вести здоровий спосіб життя і дотримуватися правил, які зазвичай застосовуються при рефлюксній хворобі:

  • відмова від куріння;
  • зниження маси тіла при надмірній вазі або ожирінні;
  • відмова від жирного м'яса, сиру, м'ясних виробів, шоколаду, гострих і кислих страв, цибулевих і капустяних овочів, солодощів, цитрусових фруктів;
  • обмеження кави, чаю та газованих напоїв;
  • уникати стресу та навчитися свідомо керувати стресовими ситуаціями;
  • правильне положення під час сну, коли голова або подушка розташовані під кутом 30 градусів до рівня підлоги;
  • регулярна фізична активність, уникаючи надзвичайно інтенсивних видів спорту.

Печія після алкоголю – відносно поширене явище. Вона не є небезпечною, але може бути неприємною. Тому бажано використовувати фармацевтичні препарати, такі як Ренні, або домашні засоби від печії.

Література

1. Севрюк, М. П., & Саньков, С. В. (2010). ЗДОРОВ’Я КОЖНОГО В ЙОГО РУКАХ. In Інноваційні технології в галузі фізичного виховання, спорту, рекреації та валеології: Електр. зб. наук. робіт IV міжн.(Інтернет) наук.–метод. конф. Вип. 4:–Х.: Акад. ВВ МВС України, 2010.–196 с. У збірнику вміщено наукові праці учасників IV міжнародної (Інтернет) науково–методичної конференції «Інноваційні техно (p. 124).

2. Бабак, М. О. (2010). Клініко-ендоскопічні особливості перебігу гастроезофагеальної рефлюксної хвороби в осіб із надлишковою масою тіла та ожирінням. Сучасна гастроентерол, (1), 16-20.

3. Feldman M., Barnett C., Relationships Between the Acidity and Osmolality of Popular Beverages and Reported Postprandial Heartburn. Gastroenterology, 1995 Jan; 108(1):125-31.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: