Завантаження ...
banner
banner

В чому полягають особливості процедури донації ооцитів

На превеликий жаль, далеко не кожна жінка репродуктивного віку може народити власну дитину через об’єктивні медичні проблеми, на кшталт захворювань, що пригнічують функції жіночих яєчників чи генетичних захворювань, що можуть передаватися жінкам по спадковості. За даними статистичних досліджень, які проводилися Всесвітньою організацією охорони здоров’я приблизно 20 відсотків молодих жінок мають певні гінекологічні проблеми, що перешкоджають їм завагітніти та виносити дитину з використанням власних біологічних матеріалів і їм на допомогу можуть прийти інші жінки, які виявили бажання стати донорами ооцитів (жіночих яйцеклітин). Такі жінки для узгодження всіх деталей донорства яйцеклітин можуть залишити заявку на сайті спеціалізованої клініки репродуктивних технологій donorstvo-yaitseklityny.com.ua у Львові.

В чому полягає процедура донації ооцитів 

Медична процедура донації ооцитів полягає в заборі яйцеклітин у здорової жінки-донора, вік якої складає в межах 18-32 років та яка вже народила одну чи більше дитину. Процедура є абсолютно добровільною та платною – за здані яйцеклітини донор отримує заздалегідь обумовлену винагороду. Крім того, частину ооцитів жінка-донор може залишити для власного використання – вони можуть бути заморожені в спеціальному кріосховищі та за потреби – використані жінкою у межах програми з т.з. «відкладеним материнством».
Під час медичної процедури донації фахівцям клініки вдається отримати до 30 абсолютно здорових жіночих яйцеклітин, частина з яких після запліднення чоловічими сперматозоїдами (в даному випадку можуть бути використані сперматозоїди чоловіка, партнера по сексу чи просто донора сперми) переносяться до порожнини матки жінки, яка в подальшому стане матір’ю цілком здорової дитини.
Завдяки процедурі донації ооцитів народити власну дитину та відчути всі переваги щасливого материнства можуть навіть жінки, котрі вживали препарати, медикаментозна дія яких була пов’язана з певними мутагеними характеристиками та жінки, які впродовж тривалого часу відчували певні гормональні розлади.

Деякі особливості процедури забору яйцеклітин

Для того, щоб стати донором ооцитів жінка, яка вже відчула радість материнства повинна пройти процедуру попереднього огляду у гінеколога. Після первинного огляду у гінеколога донору потрібно:

  • здати кров на «біохімію» для проведення аналізів основних показників;
  • пройти процедуру повного обстеження задля виявлення патологій, пов’язаних з різними, в тому числі спадковими захворюваннями;
  • пройти огляд у лікаря-анестезіолога, зважаючи, що сама процедура буде проводитися під дією загального наркозу.   
За потреби можливе обстеження жінки-донора в вузькоспеціалізованих лікарів, дату проведення обстеження донор може визначати самостійно. Перед проведенням процедури донації необхідно провести стимуляцію виділення яйцеклітин (дана процедура відбувається завдяки сертифікованим препаратам та під наглядом лікарів).
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: