Завантаження ...
banner
banner

Ніжин пишається своїми донорами

Відео.
Віталій Бережняк з Ніжина незабаром отримає своє посвідчення. 33 роки поспіль чоловік здає кров, за цей час він здав більше 50 літрів


Віталій Бережняк з Ніжина незабаром отримає своє посвідчення. 33 роки поспіль чоловік здає кров, за цей час він здав більше 50 літрів.

«Трудовий колектив донорів крові». Для цих чоловіків похід до відділення переливання крові такий самий буденний, як сходити у лазню чи подивитись футбол. Вони працюють на одному підприємстві і вже кілька років ходять здавати кров тільки разом. Всі вони вже мають звання почесного донора, але, кажуть, на цьому не зупиняться. 
 
Чоловіки кажуть, їх об’єднало бажання допомогти тим людям, які цього потребують. До них поступово починають приєднуватись і інші співробітники: молоді хлопці, жінки і навіть керівництво. Хоча зізнаються, колись знайти порозуміння із начальством було складно. У родинах до постійних походів у пункт переливання крові вже звикли.
Всі вони ставали донорами за різних обставин.

Хтось ще в молодості просто добровільно здавав кров, а когось до цього підштовхнув життєвий випадок. Микола Труш тільки-но здав кров, це вже 48-й раз. Було б здоров’я, здавав би хоч до кінця життя, зізнається. А почалось все, каже, в армії.
 
Найбільше чоловіки пишаються своїм другом, через якого, власне, їх «донорська банда» і зібралась. Вже 33 роки Віталій Бережняк здає кров. Він має звання почесного донора України і зовсім скоро отримає посвідчення заслуженого. Чоловік став донором ще 20-річним хлопцем. За весь час Віталій Бережняк здав вже більше 50 літрів крові.
 
Таких донорів, як Віталій Бережняк, в області всього троє. Та із колег-донорів є вже і такі, які також незабаром наздоженуть Віталія. Отримані звання, кажуть чоловіки, – це лише формальність. Вони впевнені, що стільки років присвятили донорству не даремно. І сподіваються колись зустрітись і поспілкуватись з тими людьми, кому їх кров допомогла.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: