Завантаження ...
banner

Комплексне ландшафтне проектування ділянки

Благоустрій присадибної території виконує одразу кілька завдань: підвищує її функціональність, привабливість, доступність, комфортність, підкреслює індивідуальність, вибраний стиль будинку, супутніх об'єктів. Для впорядкування необхідних робіт виконується ландшафтне проектування відповідно до особливостей ділянки (розміри, форма тощо), клімату місцевості, геологічних показників (тип, щільність ґрунтів, перепади висот, наявність ґрунтових вод та ін.) та індивідуальних побажань її власників.

669a4f19297bf.webp

Попереднє знайомство  

Для розробки плану заходів слід звернутися до спеціалізованої компанії типу 3D GROUND із тривалою присутністю на ринку та позитивними відгуками замовників. Робота починається зі знайомства з ділянкою на місцевості, її особливостями, ступенем освоєності, за наявності існуючих будівель з їхньою архітектурою, розміщенням. Одночасно вивчається рельєф прибудинкової території щодо розміщення природних водойм, пагорбів, гротів тощо, а також доступність до прилеглих інженерних комунікацій.

Для швидкого та якісного проектування ландшафтного дизайну проводиться вивчення документації на ділянку, розташовані на ній об'єкти. Візуалізація за допомогою топографічної, фото-, відеозйомки простору дозволяє детально зафіксувати індивідуальність місцевості, а аналіз ґрунтів – дізнатися про приживання рослин, особливості вегетації для подальшого правильного підбору рослин.

669a4f3939314.webp

Концептуальні етапи та елементи

На основі попередніх досліджень фахівці готують ескіз генерального плану в кількох варіантах, один із яких затверджується замовником. Цей етап планування ландшафтного дизайну https://www.3dground.biz/services/landscapedesign/ містить інформацію щодо стилістичної концепції, зонування території, ступеня важливості виділених сегментів, зручності доступу до об'єктів. Естетична та функціональна складові отримують візуальне вираження у повному обсязі.

До генерального плану входить дендрологічний, який дозволяє побачити озеленення в перспективі, в майбутньому. Асортиментна відомість, що додається, включає всі рослини - від газону до крупномірів - з розбивкою їх по групах, описом індивідуальних особливостей. Детальна ландшафтна архітектура передбачає 3D-проекцію у просторі. Наприклад, для маленьких за площею ділянок перевага надається вертикальному озелененню, багатоярусності. На цьому ж етапі створюються розбивне та посадкове креслення.

Щоб виділити красу рослин у будь-який час доби та зробити перебування на прибудинковій території комфортним, складають схему освітлення. Для цього вибираються відповідні види ліхтарів, світильників за формою, розмірами, висотою установки, враховується близькість джерел живлення.

Будь-який ландшафтний проект включає індивідуально орієнтовані системи водовідведення, дренажу, автополиву, схеми електромереж, супутнього обладнання, твердих покриттів (доріжок, стежок). На завершальному етапі складаються кошторис та графік виконання робіт.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: