Завантаження ...
banner

Як продовжити термін служби обігрівача: причини частих поломок та рекомендації щодо їх усунення

Фахівці інтернет-магазину комплектуючих для опалювальної та водонагрівальної техніки SM-HEAT розповіли, що найчастіше виходить з ладу в обігрівачах і як це виправити. 

Що найчастіше виходить з ладу в обігрівачі

Навіть у якісних обігрівачів можуть статися поломки і найчастіше через неправильну експлуатацію або були допущені помилки при встановленні. Так, щоб не допустити перегріву пристрою, потрібно регулярно протирати від пилу та не накривати його. А якщо встановити обігрівач у кімнаті з надто високою вологістю, наприклад, у ванній, це може призвести до короткого замикання.

До найпоширеніших проблем з обігрівачами відносять:

  • Обігрівач відключається через перегрівання — крім забруднення пилом, причинами можуть бути неправильне встановлення конвектора, або пристрій працює на межі своїх можливостей, через що перегрівається корпус і внутрішні елементи, які відключають пристрій. Щоб виправити ситуацію потрібно забезпечити вільний приплив повітря до нижньої частини та відтік гарячого повітря до верхньої. 

  • Несправності нагрівальних елементів — ця проблема може призвести до того, що обігрівач перестане працювати. До того ж, лампа для інфрачервоного обігрівача потребує регулярної заміни. 

  • Несправності термостата — якщо обігрівач не підтримує потрібну температуру або зовсім не вмикається, проблема може бути в термостаті.

  • Знос вентиляторів та двигунів. У моделях з вентиляторами, такими як тепловентилятори, часто виходить з ладу двигун вентилятора. У таких випадках тепловентилятор грітиме, але не працюватимуть лопаті. А якщо обігрівач дме повітря, але не гріє його, це свідчить про проблему з ТЕНом. 

Дрібні несправності, такі як заміна лампи в інфрачервоному обігрівачі або термостаті, можна усунути самостійно. Для цього достатньо придбати потрібну деталь та дотримуватися інструкцій. 

При виборі деталей для обігрівачів можна орієнтуватися на два основні критерії:

  • Підбір за параметрами — для цього необхідно дізнатися про точні характеристики запчастини, наприклад, потужність лампи або тип нагрівального елемента.

  • Підбір за моделлю — оптимальний спосіб знайти потрібну запчастину. Це убереже від помилки під час замовлення та забезпечить сумісність нової деталі з пристроєм.

Підбір якісної деталі, а також правильне використання пристрою забезпечить довговічну службу обігрівача та мінімізує ризик поломки у майбутньому.

Інтернет-магазин SM-HEAT надає запчастини для обігрівачів із швидкою доставкою по Україні, що дає змогу оперативно відновити роботу обладнання.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: