Завантаження ...
banner
banner

Суботній рецепт: "Пиріг з ревенем"

Суботній рецепт: "Пиріг з ревенем"  фото

Що приготувати на вихідних? Таке питання постає перед багатьма господинями. Хочеться порадувати себе та близьких незвичайними стравами. До того ж із сезонними компонентами, адже весняні грядки вже дали перші зелені і не тільки плоди.

Mynizhyn у своїй новій рубриці "Суботній рецепт" підготував для вас рецепт однієї з таких страв  - Пирога з ревенем 

Ревінь – це трав’яниста рослина сімейства гречаних. Вирощують його заради лікувального коріння та вітамінних черешків листя, що використовують у кулінарії. Ревінь багатий на поживні речовини та мінеральні солі калію, заліза, фосфору, кальцію, магнію, але особливо цінується за високий вміст вітамінів C, P, A, B1 і органічних кислот (яблучної, лимонної). У 100 г свіжих стебел міститься добова норма вітаміну К, а в корені виявлено хрізаробін. Споживати ревінь рекомендують до середини літа, поки він не почав накопичувати небажану для організму людини щавлеву кислоту.

Інгредієнти для приготування: 

масло вершкове -80 г,
борошно -1,5 склянки,
розпушувач -1,5 ч. ложки,
сіль -0,5 ч. ложки,
цукор -1 склянка,
яйце -1 шт.,
молоко -0,5 склянки,
ванільний екстракт - 1 ч. ложка.,
ревінь - 300 г.

Як приготувати Пиріг з ревенем

1. Просіяти борошно, розпушувач і сіль разом в миску. Збити масло і цукор протягом 3 хвилин. Тоді додати яйце, молоко і ванільний екстракт. Поступово додавати суміш борошна. Має вийти рідке тісто.

2. Вилити тісто у форму, змащену маслом. Ревінь почистити, порізати. Посипати цукром за смаком, викласти на тісто. Випікати близько 1 години при температурі 160 °С. Готовий пиріг за бажанням можна полити розтопленим шоколадом, глазур’ю, можна подавати з морозивом.

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: