Завантаження ...
banner
banner

Як зігрітися, коли холодно

Як зігрітися, коли холодно фото

Пропонуємо кілька дієвих способів, які стануть у нагоді під час холодів та за відсутності опалення, аби зігрітися та зробити теплішою свою оселю.

Найперша порада – активний рух. Фізичні навантаження, навіть найпростіші, допоможуть побороти холод.

Міністерство охорони здоров'я дало кілька простих та дієвих порад, які допоможуть вам у цьому. У МОЗ зазначають, що найперше правило для зігрівання тіла – це багатошаровість. Фахівці радять надягати одразу кілька теплих речей.

Наприклад, термобілизну, штани з натуральних тканин, в'язані речі, теплі шкарпетки тощо. Додатково можна вкритися пледом чи ковдрою.

До речі, змерзлі руки можна швидко розігріти олівцем – візьміть його між долонь та почніть крутити, наче хочете розвести вогнище.

Щоб зігріти оселю, у МОЗ радять ізолювати приміщення, аби не дати вже наявному теплу випаруватися. Найперше – перевірте, чи не тягне холодом з дверей та вікон. Їх треба утеплити. Також приберіть все зайве від батарей опалення – якщо увімкнуть тепло, воно швидше розповсюдиться помешканням.

У МОЗ радять під час холодів відмовитися від алкоголю – він надає лише уявне відчуття тепла. Під час вживання міцних напоїв розширюються судини і кров приливає до поверхні тіла, але внутрішні органи тепло втрачають. Саме тому вживати алкоголь для зігрівання тіла не можна.

Також фахівці наголосили на необхідності у холоди вживати гарячі напої та їжу. Завчасно подбайте про термос, коли світло вимкнуть у вас завжди під рукою буде теплий напій, який допоможе відігрітися.

Перед тим як лягати спати, візьміть грілку, наповніть її гарячою водою та покладіть під ковдру. Коли ви ляжете у вже нагріте ліжко та накриєтеся теплою ковдрою, то до ранку тепло збережеться. Проте, зазначають у МОЗ, з грілками треба бути обережними: надійно закрийте кришку та не притуляйтеся відкритими частинами тіла до грілки, щоб не обпектися.

Використовуйте природне тепло. Коли на вулиці сонячно, відкривайте штори – це додасть оселі пару градусів тепла. На ніч штори мають бути закриті, щоб запобігти додатковому охолодженню приміщення. Також важливо, аби штори не закривали батареї..

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: