Завантаження ...
banner

Друг на мільйон: 14 найдорожчих порід собак

Друг на мільйон: 14 найдорожчих порід собак фото

Собака — найкращий друг людини. І порода вихованця в цьому випадку не має жодного значення. Безмежно любити і плекати можна як титулованого пса, так і безпородну дворняжку, підібрану з вулиці. Однак ця аксіома не скасовує факту наявності найдорожчих порід песиків, яких не кожен зможе придбати. Ці вихованці коштують так дорого, що за їхню вартість цілком можна придбати непогану автівку або невеликчий будиночок чи дачу.

Породи собак, представлені нижче, мають яскраву зовнішність та цікаву історію походження, що цілком пояснює їхній цінник. Пропонуємо вам познайомитись з ними ближче. Цілком можливо, що ви пристрасно закохаєтеся в якусь із них і побажаєте придбати в найближчому майбутньому.

Аффенпінчер — 14 місце

©horst_sein_schrebergarten / schleife_1216

Ціна: 1800-2500 доларів

Навіщо потрібний кіт, якщо є пес? Приблизно так подумали німецькі селекціонери і вивели породу собак-щуроловів, відомих сьогодні як аффенпінчер. Ці малюки чудово справлялися з щурами в коморах із зерном і стайнях, чим і заслужили особливе визнання. З’явилася порода пізніше XVII століття, але точних даних про дату появи аффенпінчерів у істориків немає.

Аляскінський клі-кай — 13 місце

©olivethekleekai / miss_kaia_the_kleekai

Ціна: 2600-3000 доларів

Неозброєним оком видно, хто є прабатьком аляскинського клікаю. Порода є зменшеною копією хаскі. Поява цих чотирилапих у 70-х наробила багато галасу. Про породу захоплено розповідали по радіо, знімали репортажі для телебачення, а люди з усього США (батьківщини клі-каю) наввипередки писали господині перших особин, бажаючи придбати цуценя. А з’явилася порода завдяки цуценяті хаскі на ім’я «Curious» (Цікавий), яке народилося дуже маленьким і так і не змогло вирости до нормальних розмірів.

Мальтипу — 12 місце

©ronithemaltipoo / puppymong1004

Ціна: 2000-4000 доларів

Наполовину той-пудель та наполовину мальтійська болонка — ось хто такі мальтипи. Ця порода дуже молода і все ще не визнана у всьому світі. З’явилися перші мальтипи близько 20 років тому. Вважається, що вивели породу для людей, схильних до алергії, адже для цих тварин не характерне активне линяння.

Салюкі або перський хорт — 11 місце

©salomi_saluki

Ціна: 2500-5000 доларів

Салюкі особлива та давня порода. Точно визначити, коли саме вона з’явилася, неможливо, імовірно, це IV століття до нашої ери. Крім цього, вчені з’ясували, що салюкі навмисне розводили в стародавньому Єгипті та Ірані.

Австралійська вівчарка (скотар) — 10 місце

©YorkBayMagic

Ціна: 3000-5000 доларів

Порода з’явилася ХІХ столітті. Своєю появою австралійський скотар зобов’язаний скотарю Томасу Хіллу. Чоловік зрозумів, що завезені з Європи пастуші собаки погано справляються зі своїми обов’язками. У зв’язку з цим він вирішив схрестити коллі та австралійського дикого собаку динго. Після смерті Хілла його собаки розкупили інші фермери, які вдосконалили породу шляхом її схрещування з далматинами, бультер’єрами та іншими породами.

Самоїдський собака або самоїд — 9 місце

©_PGN_

Ціна: 4000-5000 доларів

Самоїд — елегантний білий собака середнього розміру. Місце походження — Сибір та північ Росії. У 19 столітті мандрівники вдавалися до допомоги цих собак у своїх експедиціях на Північний та Південний полюси.

Норфолк-тер’єр (Норфолкський тер’єр) — 8 місце

©jaico610

Ціна: 3500-6500 доларів

Норфолк тер’єр — одна з найменших у світі мисливських порід. З’явилися ці малюки в Англії, у графстві Норфолк у ХІХ столітті, однак у самостійну породу їх вивели лише у 1964 році.

Померанський шпіц — 7 місце

©NashvilleForReal

Ціна: 3000-8000 доларів

Батьківщиною померанського шпіца вважається прусська провінція Померанія. Важко повірити, але спочатку особи цієї породи важили близько 15 кілограмів! Згодом німецькі собаківники вирішили зробити породу компактнішою шляхом відбору для розведення найдрібніших особин. Так світ отримав сучасних шпіців, чия вага ледве перевищує 2 кілограми.

Вельш-коргі пемброк — 6 місце

©Elenec-Ly / bbu9__8

Ціна: 2200-10000 доларів

Вельш-коргі неймовірно привабливі та харизматичні, і саме тому їхні майбутні власники готові заплатити за цуценя кругленьку суму. Історія виникнення породи загублена у століттях. Перші письмові згадки про породу зустрічаються у зведенні законів Х століття. Достеменно відомо лише те, що батьківщина породи — Великобританія.

Бельгійська вівчарка Малінуа — 5 місце

©malinois_jamie_dc

Ціна: 3500-8000 доларів

Раніше малінуа була звичайною робочою собакою. Згодом вона перекочувала до лав улюблених домашніх вихованців, проте свої дивовижні якості при цьому все одно не втратила. Малінуа має винятковий нюх, відмінну витривалість і гострий розум.

Афганський хорт — 4 місце

©afghan_hound_love / mollybackes

Ціна: 7000-8000 доларів

Миролюбна та доброзичлива порода. З’явилися ці вихованці в Афганістані, після собаки потрапили до Англії, а звідти поширилися всією Європою. Порода настільки давня, що історики не можуть виділити точну дату їх появи.

Канадська ескімоська собака — 3 місце

©akna_sled_dogs

Ціна: 7000-8000 доларів

Одина із найдавніших порід, виведена біля Північної Америки. Перші собаки були привезені із Сибіру народом Тулі близько 1000 років тому. Сьогодні, на жаль, порода знаходиться під загрозою повного зникнення.

Малий левовий собачка або левхен — 2 місце

©casadepet_

Ціна: 8000-12000 доларів

Левхен – дуже рідкісна порода собак. Навколо її історії постійно розгортаються суперечки дослідників. За однією з версій, порода з’явилася в I-II столітті нашої ери. Особливу популярність вихованці здобули в XIII-XV століттях серед французької знаті.

Тибетський мастиф — 1 місце

©mamedova_leila___ / vikarourke

Ціна: 15000-30000 доларів

Тибетський мастиф — порода, яка з’явилася приблизно 2500 років тому. Ці пухнасті гіганти жили ще в Тибетських монастирях, несучи сторожову службу. А ще мастифи досить тривалий час допомагали кочівникам у Гімалайських горах.

Тут ви можете подивитися, як виглядають найдорожчі породи кішок, за які доведеться віддати цілий стан.

Джерело

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: